27 november 2021

3 tips voor een stijlvolle woonkamer

2 min read

Vind jij het lastig om je woonkamer stijlvol te houden? Heb je geen zin om alle woonwinkels door te lopen en tijdschriften te lezen voor de nieuwste woontrends? Lees dan snel verder want wij geven je de beste tips om je woonkamer stijlvol te maken. Het kan soms best lastig zijn om je woonkamer modern te houden. Maar met deze tips is het heel eenvoudig!

Verf een muur

Wil je niet telkens dure nieuwe meubels hoeven kopen om je woonkamer modern te houden? Dan kun je er voor kiezen om een muur in een andere kleur te verven. Muurverf is niet zo duur, en je creëert gelijk een hele andere look voor je woonkamer. Je kunt kiezen voor een kleur die op dit moment in de mode is. Zo maak je de woonkamer in een keer veel stijlvoller. En verven is ook nog eens heel leuk om te doen!

Juiste raamdecoratie

Om je woonkamer een stijlvolle look te geven is het belangrijk dat je de juiste raamdecoratie kiest. Er zijn veel verschillende soorten raamdecoratie zoals, gordijnen, velours, rolgordijnen en houten jaloezieen Voor een warme en luxe uitstraling kun je bijvoorbeeld kiezen voor houten jaloezieen van 123jaloezie. Het hout geeft je woonkamer een knusse sfeer.

Maak het één geheel

Om je woonkamer meer stijl te geven is het van belang dat je woonkamer geen bij elkaar geraapt zooitje lijkt van allerlei losstaande items. Alles moet eigenlijk een geheel zijn en in harmonie zijn met elkaar. Kies dus 1 of 2 kleuren die je steeds laat terugkomen in je huis. Als je bijvoorbeeld en groene muur hebt, zorg je ervoor dat je ook groene kussentjes, gordijnen, kaarsen en meubels hebt. Het groen loopt op deze manier als een rode draad door je woonkamer. Gebruik daarnaast neutrale kleuren zoals grijs, wit, bruin en beige. Kies voor maximaal 2 opvallendere kleuren.