21 oktober 2021

4 tips voor meer kleur in je huis

2 min read
tapijttegel

Het Scandinavische design kenmerkt steeds meer Nederlandse huiskamers. Veel zwart en wit, strakke lijnen, veel hout en de nadruk op eenvoud. Zo’n stijl valt te typeren als een veilige, maar vaak toch ook ietwat saaie keuze. Zo’n ruimte straalt doorgaans vooral veel rust uit, maar weinig vrolijkheid. Daarom hebben we in deze blog enkele tips voor je om meer kleur in je huis aan te brengen!

Kies voor afwisseling met tapijttegels

Een perfecte manier om kleur toe te voegen is door eens voor een andere vloer te kiezen. Weg met de houten vloeren en de laminaat- en pvc-imitaties. Tijd voor vrolijkheid! Dit kan natuurlijk door een al dan niet kamerbreed tapijt, maar er is nog een betere manier: tapijttegels! Dit zijn, je raadt het al, tegels van tapijt. Het leuke hiervan is dat je allerlei verschillende kleuren en patronen kunt combineren, aangezien de tegels los verkrijgbaar zijn. Zo creëer je je eigen Mondriaan-schilderij op de vloer met de kleuren waar jij van houdt! Inspiratie opdoen? Kijk dan eens op de website van Tapijttegelhandel.

Kussens maken je bank levendig

Niets mis mee, zo’n strakke grijze designbank. Hij past bij ieder interieur en kan dus mooi blijven staan wanneer je besluit je muren plotseling paars of oranje te verven. Maar zo’n geheel grijze bank is natuurlijk wel wat saai. Kleurrijke kussens zijn dé manier om je bank en daarmee de hele woonkamer op te fleuren. Bovendien hoeven kussenhoesjes niet duur te zijn en kun je regelmatig afwisselen. Een eenvoudig en snelle manier om meer kleur aan te brengen dus!

Ga voor gewaagde gordijnen

Oké, dit is een meer permanente keuze, want gordijnen zijn wél duur. Maar wanneer je overwegend witte of in elk geval neutrale muren hebt, kunnen gekleurde gordijnen voor een flinke verandering van sfeer zorgen. Heb je wel al een of meer gekleurde muren, zorgen dan wel dat deze matchen met de kleur van je gordijnen.

Tot slot: kleur zit in accessoires

Zoals met kussentjes kun je op nog veel meer subtiele manieren zorgen voor een meer kleurrijke woonkamer. Denk aan vazen, fotolijstjes, bloemen, lampen(kappen), wanddecoratie, spiegels en meer. Het leuke hieraan is wederom dat je genoeg hebt om af te wisselen. Je kunt eens iets weghalen en er iets nieuws voor in de plaats zetten of simpelweg dingen verplaatsen om accenten te verschuiven. Woonaccessoires bieden gewoon ontzettend veel mogelijkheden!