26 november 2021

Daarom plaats je een dakraam

2 min read
Bouwhandel

Denk je over om een dakraam in je huis te plaatsen? Dan wil je vast de mogelijkheden eens doornemen voordat je een beslissing neemt. Maar gelukkig kent het installeren van een dakraam enorm veel voordelen. Ben je benieuwd welke dat zijn? Lees dan vooral even verder!

uitzetdakraam

De voordelen van een dakraam

Allereerst natuurlijk het zonlicht dat je kamer binnenkomt. het natuurlijke zonlicht is goed voor de gezondheid. Bovendien neemt het een bepaalde warmte met zich mee. En zo hoef je ook de verwarming minder te stoken. Maar een daglicht kan ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Warm lucht en natuurlijk licht is zeker niet het enige. Zo kun je het dakraam openzetten om je kamer eens door te laten luchten. Frisse lucht is belangrijk. Zowel voor je gezondheid als het huis. 

Een ander voordeel is dat de energiekosten omlaag zullen gaan. We gaven het al eerder aan. Maar wanneer de zon op je dakraam schijnt, zal dit voor de nodige extra warmte zorgen. De verwarming gaat hierdoor wat lager. Waardoor je zal besparen op de energierekening.

Dakraam

Bestellen van een dakraam

Ben je erover uit? En wil je een dakraam aan gaan schaffen? Dan ben je mogelijk op zoek naar de juiste uitvoering. Er zijn namelijk veel uitvoeringen waarbij iedere uitvoering zo z’n voor- en nadelen heeft. Zo bestaan er simpele dakramen, waarmee je over minder functies zal beschikken. Maar de prijs hiervan is wel lager. Maar er zijn ook luxere dakramen waarmee je geniet van een betere isolatie. Deze dakramen zijn vanzelfsprekend duurder. Daarnaast zijn dakramen beschikbaar in allerlei verschillende materialen. Denk aan hout of kunststof. Maar er zijn ook weer verschillende soorten glas beschikbaar. Weet je nu niet zo goed waarvoor je moet kiezen? Neem dan contact op met je leverancier. Zij kunnen je altijd voorzien van het juiste advies.