do it yourself
Geen categorie

De leukste DIY’s voor in huis

DIY oftewel do it yourself. Of je nou net een nieuwe woning hebt weten te bemachtigen, zin hebt om creatief bezig te zijn of toe bent aan een verandering in je interieur. Het is altijd leuk om aan de slag te gaan met een woonitem dat zelf kunt maken. Vaak is het ook makkelijker dan je denkt. In deze blog geven wij je vast wat inspiratie én onze beste tips!

Keukentips

Wil je liever geen echte tegels op de muur, maar wel het effect daarvan? Ga dan voor zelfgemaakte tegeltjes van klei. Het enige wat je nodig hebt is een blok klei en een mes om gelijke plakjes af te snijden. Vervolgens lijm je ze aan de muur en kun je de naden dichten met voegsel. Wanneer je wilt, kun je ze ook nog verven met acryl! En mocht je nou niet veel opbergruimte hebben, dan kun je ook gelijk een zwevende keukenplank maken van een pallet! Ben je gelijk super origineel bezig. Het ophangsysteem maak je van schroeven met een groot oog en een stuk stevig touw. Dingen ophangen doe je door plafond schroeven in de onderkant te schroeven en hier ook weer touwtjes of haken aan te bevestigen.

Hoofdbord

Het meest opvallende aan een bed is het hoofdbord. Om een andere sfeer te creëren hoef je dus niet een geheel bed aan te schaffen, maar kun je eenvoudig zelf een hoofdbord maken. Ga bijvoorbeeld voor een hoofdbord van steigerhout wanneer je houdt van een stoere uitstraling. Timmer een paar planken aan elkaar en je bent in principe klaar. Het toffe van steigerhout is dat het makkelijk te bewerken is. Nog even in een leuke kleur verven of beitsen en hij is af! Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een hoofdbord van stof. Koop een gaatjesbord bij de bouwmarkt en ga op zoek naar een mooie stof van bijvoorbeeld linnen of katoen. Bekleed dit bord en plaats een laag fiberfill tussen het bord en de stof zodat het lekker zacht wordt. Vervolgens kun je het afmaken met mooie knopen. En ben je nou net verhuisd? Ontwerp dan ook gelijk een naambordje of je eigen naamplaatje!