18 januari 2022

De meubeltrends van dit moment

2 min read
Woonwinkel Utrecht

Je huis is een plek waar je veel tijd doorbrengt en dus is het belangrijk je fijn te voelen thuis. Vooral in deze tijd zal je waarschijnlijk vaak thuis zijn en daarom extra blij zijn met een mooi ingericht huis. Wil jij je huis graag mooier inrichten en ben je benieuwd wat de meubeltrends zijn van dit moment? Lees dan vooral verder en laat je inspireren.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is helemaal in. Denk hierbij aan meubels gemaakt van duurzame materialen zoals bamboe of gerecycled hout. Sommige winkels verkopen mooie re made vintage meubelstukken of je kan naar een tweedehands meubelwinkel gaan en een mooi vintage exemplaar uitzoeken. Zo is tweedehands helemaal in.

Organische vormen

Je ziet steeds meer zachte en ronde vormen voorbij komen. Dit geeft je huis een maar open en uitnodigende uitstraling dan de strakke design meubels die eerder erg in waren. Tegenwoordig zijn de meubels weer minder gericht op efficiëntie en meer gericht op comfort. Denk hierbij aan ronde tafels en ook fijne zachte banken met kussens gemaakt van mooie stoffen.

Woonwinkel Utrecht

Lichte houtsoorten

Meubels gemaakt van lichte houtsoorten zijn ook helemaal in. Ook dit geeft je huis een at meer zachte uitstraling. Deze kleur meubels is ook uitstekend te combineren met andere lichte kleuren in huis en ook past de lichte houtkleur goed bij andere woontrends van dit moment zoals de Scandinavische stijl.

Donkerblauw in de slaapkamer

Je ziet steeds meer donkerblauwe slaapkamer meubels voorbij komen. Donkerblauw geeft je slaapkamer een rustgevende sfeer en is goed te combineren met andere kleuren.

Meer inspiratie op doen?

Een andere manier op inspiratie op te doen is door een bezoekje te brengen aan een woonwinkel. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de Woonwinkel Utrecht en zie daar de nieuwste meubeltrends. Je kan in de Woonwinkel Utrecht ook gelijk zien wat voor soort accessoires mooi staan bij de meubels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *