18 januari 2022

De voor- en nadelen van het wonen aan het water

2 min read

Zie jij jezelf al helemaal wonen aan het water? Het brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. Met een huisje aan het water kun je heerlijk genieten van de natuur en het water bij het huis. Er zijn in Nederland veel plekken waar je aan het water kan wonen en waar je in de zomermaanden heerlijk kunt genieten van de rivieren en meren. Ben jij nou van plan om aan het water te wonen? Dan hebben wij voor jou de voor- en nadelen voor je opgesomd.

De voordelen

De omgeving

Allereerst is het natuurlijk een prachtig uitzicht om mee wakker te worden. Je kijkt vanaf het huis op het water en kunt zelf de omgeving nog verder ontdekken door de tuin in te gaan. Het water brengt een mooi plaatje met zich mee waar je elke dag naar kan kijken

wateractiviteiten

Omdat je aan het water woont, kun je ook makkelijker activiteiten op het water organiseren. Je kunt je eigen bootje laten aanmeren en vanuit huis een stukje varen op de boot. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook kanoën of suppen vanaf je eigen tuin op het water. In de zomermaanden is het daarbij heerlijk om te zwemmen. 

Vakantiegevoel

Door een huis aan het water lijkt het elke dag alsof je je in een vakantiewoning bevindt. Het water heeft een kalmerend geluid waar je ontzettend rustig van kan worden. In de zomermaanden kun je bijvoorbeeld heerlijk barbecueën aan het water en turen naar voorbijvarend bootjes. 

Nadelen

Verbouwen

Bij een verbouwing is het echter lastiger om in de achtertuin te komen. Dit zou je vanaf het water kunnen doen door een ponton te plaatsen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een ponton huren, waar werkzaamheden op gedaan kunnen worden. Alleen op deze manier kun je grote verbouwingsplannen waarmaken in je tuin. 

Nattigheid

Met een huis aan het water krijg je uiteraard ook meer te maken met nattigheid. Een huis is hierdoor kwetsbaarder en het water kan zorgen voor verzakkingen. Hierdoor heb je wel meer onderhoud aan je tuin. Daarnaast kan de gemeente je ook opleggen om de waterrand en het baggerwerk te onderhouden. Ga dit goed na!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *