18 januari 2022

De zomers in Nederland

2 min read
ForaVida in Nuenen

De zomers in Nederland zijn vaak niet om over naar huis te schrijven. Oke, we krijgen wat warmere zomers en meer tropische dagen per jaar. Maar in het geheel blijven de zomers wat wisselvallig. Er zitten toch vaak regenachtige periodes tussen.

En we willen zo graag zo lang mogelijk genieten van de zomer. Daarbij willen we zoveel mogelijk buiten zitten in de tuin. We maken de tuin op tijd zomer klaar in het voorjaar. Laat de zon maar komen.

Maar vaak als we dan net lekker aan de koffie op ons terras zitten begint het te sputteren. En dan moeten we weer naar binnen. Of toch niet?

Droog buiten zitten bij regen

Als je jezelf niet wilt laten wegjagen van je terras door de weersinvloeden, dan is het een idee om een overkapping te plaatsen. Dit kan zijn een losse overkapping ergens in je tuin. Maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een veranda die rechtstreeks aan je huis vast zit. Bij dit laatste heb je het voordeel dat je een droge verbinding naar binnen hebt. Zodoende wordt je niet nat als je naar binnen moet om een biertje te halen.

Maar hoe stel je nu een bij jou passende overkapping samen?

ForaVida in Nuenen

Overkapping samenstellen

Als je de beslissing hebt genomen dat je een overkapping wilt, moet je dus kiezen welke je exact wilt. Wil je een losse ergens in de tuin of toch een veranda zoals hierboven genoemd.

Als je deze vraag beantwoord hebt, moet je kiezen welk materiaal je wilt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een dak dat je open en dicht kunt schuiven. Zodoende kun je een en dezelfde plek in je tuin een dubbel doel geven.

Als basismateriaal kun je kiezen voor aluminium of wellicht toch hout. Je zou ook nog kunnen kiezen voor een gemetseld exemplaar.

Zoals je ziet zijn er erg veel keuzes. Wil je hulp bij het samenstellen en hoor je graag advies van een expert? Kijk dan eens bij Foravida in Nuenen. Foravida in Nuenen heeft een breed assortiment overkappingen en kan je over alle details informeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *