Wonen

Deze vullingen en seizoenen passen bij elkaar

Een van de belangrijkste elementen die de vulling van een dekbed bepaald, is het seizoen waarvoor het dekbed bedoeld is. Uiteraard is een dekbed dat bedoeld is voor de winter vaker gevuld met dikkere vullingen en vullingen die een beter isolerend vermogen hebben. Het is overigens erg nuttig om te weten welk type vulling past bij welk seizoen. Want bij het kiezen van een nieuw dekbed wil je het liefst in één keer de beste keuze maken. Ben je al benieuwd geworden? Lees dan absoluut verder want in dit artikel lees je over dekbedvullingen en de seizoenen die daarbij horen.

De warme dekbedden

Uiteraard zijn er vullingen die beter isoleren dan andere. We kunnen in dat geval denken aan vullingen die gebruikt worden voor winterdekbedden. De eigenschappen die hierbij horen zijn:

  • Een goed isolerend vermogen
  • Materiaal dat goed warmte regelt

Wat je dan al snel krijgt is natuurlijk een donzen dekbed. Dit materiaal is perfect voor koude winternachten. De kleine donsveertjes isoleren namelijk erg goed en zorgen er daarom voor dat je het absoluut niet koud hebt in de nacht. Een ander voordeel is dat dons licht is. Zeker ten opzichte van wol. Wol is desalniettemin ook een goede wintervulling, die overigens al lang wordt gebruikt als dekbedvulling.

Lente en herfst

De vullingen die veel worden gebruikt bij dekbedden die bedoeld zijn voor de ‘tussen seizoenen’ zijn vooral katoen, synthetisch materiaal, wol en bamboe. Deze materialen regelen warmte goed. Dus als het een warme nacht is dan heb je het voordeel dat je het niet te warm hebt, en hetzelfde geldt voor koeler nachten. Dit zijn dus in principe de eigenschappen van een 4 seizoenen dekbed. Voor veel mensen is dan ook een favoriet. Echter is het natuurlijk wel zo dat als je opzoek bent naar een dekbed dat het beste past bij een specifiek seizoen, dat je beter kunt kijken naar een winter- of zomer dekbed.

Zomer

Een ander type dekbed met specifieke vullingen is het zomerdekbed. Deze dekbedden hebben namelijk vullingen nodig die wat minder isolerend zijn. En goed warmte regelen, net zoals bij lente/herfst dekbedden. Vullingen waar je dan aan kunt denken zijn katoen en bamboe. Echter kan het ook zo zijn dat een zomerdekbed gevuld is met een vulling die beter past bij een ander seizoen, alleen dan is de hoeveelheid vulling simpelweg gereduceerd.

Zo kan het zijn dat je een zomerdekbed hebt die gevuld is met wol of dons.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *