Geen categorie

Een camper matras kopen

Bij het op reis gaan met je eigen camper is er natuurlijk niks fijner dan een goed en comfortabel matras aan boord te hebben. Zowel onderweg naar je vakantiebestemming als op de uiteindelijke bestemming wordt er over het algemeen veel gebruik gemaakt van de camper door vakantiegangers die met de camper reizen. In dat geval is het natuurlijk erg fijn als je camper beschikt over een fijn camper matras, waarop je wanneer nodig je rust kunt opzoeken. Ook op vakanties en gedurende reizen is bijvoorbeeld een goede nachtrust natuurlijk van cruciaal belang. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een camper matras?


Als je eenmaal overgaat tot de aankoop van een camper matras zijn er een aantal zaken waar je rekening mee zou moeten houden. Allereerst is het belangrijk dat je de maten van de plek waar de matras binnen de camper komt zeer precies opmeet. Nadat je deze maten genoteerd hebt geef je die aan de maker van het matras, zodat jouw camper matras perfect op maat gemaakt kan worden. Ook zijn er uiteraard standaard camper matrassen die niet op maat gemaakt zijn, maar ook bij deze matrassen is het dus erg handig de maten ervan te weten alvorens over te gaan tot aankoop. Een klassiek matras past zelden in een camper. Verder is het natuurlijk handig om eerst even waar te nemen of je het matras lekker vindt liggen. Het ene camper matras is harder dan het ander, het ene is dikker dan het ander en de ene stof voelt net iets anders aan dan de ander. Beslis dus goed wat jij de meest comfortabele variant vindt. 

Van welke stoffen kunnen camper matrassen gemaakt worden?


Er zijn een aantal stoffen die veel gebruikt worden voor de productie van de matrassen. Bij de ene stof is het een stuk lastiger het matras op maat te maken dan bij het ander en bij sommige stoffen worden matrassen helemaal niet op maat geproduceerd. Een koudschuim matras is een van de bekendste soorten. Veel gebruikers zijn zeer tevreden met camper matrassen van deze stof. Een koudschuim matras is vaak op maat te maken en wordt door de meeste gebruikers als fijn en comfortabel ervaren. Ook traagschuim matrassen komen veel voor in campers. Dan zijn er ook nog matrassen van polyether. Deze worden ook relatief vaak als goede matrassen ervaren, maar zijn in de meeste gevallen een stuk minder prettig om op te slapen dan bijvoorbeeld de varianten van koudschuim. Ook gaat de gemiddelde polyether matras een stuk minder lang mee dan een koudschuim matras.

Bron: 123verbouwen.nl