verwarming
Geen categorie

Een CV ketel. Wat zijn de voor- en nadelen?

De meeste huishoudens hebben een CV ketel in huis. Het kan zijn dat je bepaalde vragen hebt of meer informatie zoekt over CV ketels. In deze blog kom je meer te weten over de voor- en nadelen van een CV ketel, wat een CV ketel doet en wat je eraan hebt. Op zoek naar een Remeha cv ketel of een Intergas cv ketel?

Voordelen van een CV ketel

Een CV ketel kent vele voordelen. Zo is een CV ketel niet zomaar een uitgave. Het is een investering. Je kunt met een goede CV ketel namelijk veel besparen op energiekosten. Sommige CV ketels wekken immers weinig tot geen gas of stroom op. Dit in tegenstelling tot oude CV ketels. Op de lange termijn is het daarom alleen maar verstandiger om een nieuwe CV ketel te kopen. Als je niet meteen het hele bedrag wil uitgeven voor een CV ketel kun je er ook voor kiezen om een CV ketel te leasen. Dan betaal je per maand voor het gebruik, het onderhoud en eventuele reparaties voor je CV ketel. Dit is voor sommige mensen een goede uitkomst, omdat ze steeds een klein bedrag kwijt kunnen. Mocht je wel in één keer een CV ketel kopen, dan is dit natuurlijk ook weer beter voor de waarde van je woning. Een nieuw CV ketel is een voordeel voor potentiële kopers, omdat zij dit dan niet nog hoeven te kopen. Een energiezuinige woning is ook nog eens een goed argument bij de verkoop van je huis. Hiernaast is het ook zo dat je subsidie kunt aanvragen wanneer je je water duurzaam verwarmd. Dan is de investering nog voordeliger uiteindelijk. Een nieuwe CV ketel is ook veiliger. Alle mogelijke gevaren zijn zoveel mogelijk beperkt, omdat er oplossingen voor veelvoorkomende gevaren van een CV ketel in doorgevoerd zijn.

Nadelen van een CV ketel

Ieder voordeel heeft z’n nadeel. Ook CV ketels kennen dit fenomeen. Echter kennen CV ketels niet zoveel nadelen als voordelen. Het grootste nadeel zijn de kosten die je kwijt bent voor de aanschaf van je CV ketel. De uiteindelijke kosten van een nieuwe CV ketel zijn afhankelijk van een aantal dingen. Denk bijvoorbeeld aan of je verschillende aanvullingen nodig hebt, zoals een zonneboiler, en de grootte van de CV ketel. Als je meer gebruik maakt dan je CV ketel aan kan, en je dus een te kleine CV ketel hebt, kan het zijn dat je soms slechts koud water hebt. Dit wil je natuurlijk voorkomen, waardoor je altijd moet kijken naar de grootte van de ketel.