26 november 2021

Een padoek vloer in huis?

2 min read
interieur vloer

Binnenkort is het eindelijk zo ver: mijn schoonheidssalon aan huis gaat open. Na heel wat zaken overlegd en geregeld te hebben, was ik een tijd geleden begonnen aan het verbouwen van de garage om deze vervolgens om te toveren tot mijn eigen schoonheidssalon. Voor de schoonheidssalon wilde ik voor een warme uitstraling gaan, dus een goede en passende vloer van hoogwaardige kwaliteit was hiervoor erg belangrijk. Daarom heb ik gekozen voor een padoek vloer, deze sloot goed aan bij al mijn wensen. 

interieur

Wat is een padoek vloer?

Afrikaans Padoek is een lichtboomsoort dat voorkomt in Midden- en West-Afrika, in het tropisch regenwoud. Dit soort hout is erg uniek en heeft ook mooie, volle kleuren. Zo is het kernhout van Afrikaans Padoek mooi fel oranjeachtig rood, dat ook wel koraalrood of corail wordt genoemd. Het hout verkleur door blootstelling aan licht, dit kan snel gebeuren dus de afwerking van dit hout moet snel gebeuren. 

Wanneer Afrikaans Padoek wordt blootgesteld aan licht kan het verkleuren tot een roodbruine kleur en op langere duur zelfs tot een zwartbruine kleur. Wanneer het hout op tijd wordt afgewerkt kan de kleur behouden blijven. Zo kan je gebruik maken van een lak, dit heeft vaak de voorkeur omdat dit er voor zorgt dat de mooie kleur van padoek grotendeels behouden blijft. Maar daarnaast is olie of een hardwax afwerking ook een prima keuze voor dit soort vloer. Ook is Afrikaans Padoek een uitstekende en een duurzame houtsoort

houten vloer

Wil je deze vloer ook in huis hebben?

Voor padoek vloeren zijn er dus verschillende afwerkingen. Doordat er vrij veel keuze is in de verschillende afwerkingen is er altijd iets dat bij jouw smaak en voorkeur past. Welke afwerking je uiteindelijk kiest voor deze vloer ligt dus geheel aan jouw wensen. Zo heb ik ook de perfecte afwerking voor de vloer voor in mijn schoonheidssalon aan huis gevonden. Ook vond ik het belangrijk dat een vloer duurzaam is. Deze vloer voldoet aan al mijn wensen. Bij het vinden van de perfecte vloer voor in mijn schoonheidssalon heb ik de hulp ingeschakeld van Knulst Houten Vloeren, zij hebben mij het juiste advies gegeven zodat ik uiteindelijk mijn ideale vloer heb gevonden.