18 januari 2022

Enorme toevoegingen aan de badkamer anno 2021!

2 min read
urinoir compleet

Een enorme toevoeging aan de badkamer anno 2021 is een urinoir compleet. Het is allang een punt van discussie of het beter is dat mannen zittend gaan plassen, maar uit onderzoek is gebleken dat het absoluut geen oplossing is. Wat wel een oplossing is, een urinoir toevoegen aan de badkamer.

urinoir compleet

Ontspannen plassen is essentieel

Mannen moeten plassen zoals zij gewend zijn om te plassen. Is zittend gewoon, dan is dat zijn methode, maar de meeste mannen plassen het beste uit als zij staand plassen. Dan ontspannen zij de bekkenbodemspier beter, en plassen beter uit. Daaruit volgend komt een discussie over hygiëne, maar urine bevat niet zoveel bacteriën, het is dus slechts het idee dat een WC smerig is. Tot zover de samenvattende theorieën van urologen, het gaat nu om een moderne badkamer creëren. Hierin mag een urinoir compleet niet ontbreken. Het is het einde van de discussie of zittend of staand plassen beter of slechter is, of de WC schoner blijft of niet, de man kiest de gezondste oftewel de meest ontspannen methode om te plassen. De WC zelf blijft ten alle tijde schoon voor de dames, dus dat is geen punt van discussie meer. De investering is laag, en de kosten blijven laag, want een urinoir verbruikt minder water bij het doorspoelen dan een WC. Tevens is een urinoir, evenals de WC, makkelijk schoon te maken en schoon te houden. Het is eigenlijk best vreemd dat het urinoir in de horeca en bij openbare toiletten normaal is, maar in huizen nog niet. Voor minder dan honderd euro (met montagemateriaal, PVC afvoer en koperen waterleiding misschien net wel honderd euro) heb je thuis een urinoir wat enkel voordelen heeft.

Neem het mee tijdens badkamerrenovatie. In een bestaande badkamer iets toevoegen kan weleens lastig zijn. Je moet dan denken aan de riolering bereiken terwijl deze is weggewerkt onder een tegelvloer. Dan is er geen keus, als je de riolering wil bereiken moet je zoveel breken dat je daarna beter een nieuwe vloer kan leggen. Misschien zijn hierin uitzonderingen en zal toevoegen zonder schade gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *