Wonen

Geef je woning een make-over

In je huis slaap je, eet je, en douche je. Maar een huis is nog zoveel meer dan dat. Het woord ‘thuis’ is niet voor niets veel meer beladen met betekenis. Thuis is ook de plek waar we samenkomen met geliefden en ontspannen na een lange dag werken. Tijd dus om van dat huis een thuis te maken en je woning een make-over te geven. We wonen immers toch allemaal veel liever in een mooi huis waar alles is zoals wij dat willen? In deze blogs geef ik je wat ideeën wat betreft het aanpakken van je woning. Lees je mee?

Likje verf hier

Wanneer je al jaren in hetzelfde huis woont of wanneer je intrekt nadat een vorige bewoner er jaren heeft gewoond, kan het weleens zo zijn dat de woning toe is aan een kleine opfrisbeurt. Soms is het sausen van de muren al genoeg maar misschien wil je wel iets nieuws en verf je één wand wel een hemelsblauwe kleur. Op die manier zorg je voor je woning én maak je het ook nog naar je eigen zin. Het is dé combinatie van sfeer en wooncomfort.

Een grote verbouwing daar

En dat wooncomfort dat is belangrijker dan je misschien denkt. De meeste irritaties die we krijgen van onze woningen zitten hem namelijk in de minder voor de hand liggende dingen. Zoals bijvoorbeeld de vloer. Als krakkemikkig is, uit koude tegels bestaat of simpelweg lelijk is, stoor je je daar toch aan. Het is misschien een iets grotere verbouwing maar wanneer je de basis van je woning aanpakt, is de rest ook makkelijker. Zelf zweer ik bij laminaat vloeren, makkelijk en deze zien er tegenwoordig net zo mooi uit als écht hout. Of misschien ga jij voor pvc vloeren met vloerverwarming. Het toppunt van wooncomfort!

Andere indeling, of interieur

En ik zal ook nog even terugkomen op dat andere puntje: sfeer. Want wanneer je een prachtige basis hebt, kan deze nog steeds sfeerloos zijn en dan kom je ook niet bepaald ‘gezellig thuis’. Een paar aanpassingen aan het interieur kunnen al een hoop doen. Het is immers jouw huis en experimenteren mag. Een andere indeling kan al veel doen voor je beeld van het huis maar soms heb je toch echt behoefte aan een nieuwe stijl. Op naar de woonboulevard dan maar! Voor de één is dat nieuwe gevoel er al met een stel kussens en voor de ander moet toch echt die oude bank vervangen worden.

Hoe geef jij jouw huis een make-over?