18 januari 2022

Geen verwarming op de werkvloer, waar ga je voor?

2 min read

Wist je dat temperatuur op de werkvloer en enorme invloed kan hebben op de concentratie van je werknemers? Daarom wordt er vanuit de arbowet rekening gehouden met een aantal vastgestelde punten voor op de werkvloer. 

Allereerst moeten ongeveer 90 procent van de werknemers het met elkaar eens zijn over een behaaglijke temperatuur. Heeft de één het veel te warm, maar de ander al snel erg koud, dan loop je als werkgever het risico op om hier snel verschillende discussies en ergernissen over te gaan krijgen. Daarom zijn er een minimum aantal temperaturen ingesteld om gedoe als dit te kunnen voorkomen. In de winter liggen deze temperaturen tussen de 20 en 24 graden. In de zomer hebben we het over temperaturen, hoe gek ook, van tussen de 23 en 26 graden. De temperatuur mag geen 3 graden kouders zijn dan de laagst aangestelde grades. De afwezigheid van ramen en deuren is hiernaast een no-go.

Mocht nu tóch de klimaat circulatie het in uw kantoor begeven, wat is dan een goed alternatief om over na te denken? Er zijn vele bouwbedrijven die een tijdelijke oplossing voor u kunnen aanbieden in de vorm van bijvoorbeeld leasen of het huren van een cv ketel, zowel voor het verwarmen van een heel pand of alleen een enkele ruimte. Vaak worden deze als tijdelijke oplossing vanuit buiten het gebouw in een afgesloten container aangesloten op de binnenste hoofdschakelaar. Dit zodat de ketel beschermd blijft tegen eventuele criminaliteit en het een betere veiligheid voor u en uw werknemers zou kunnen waarborgen. Wilt u zelf eventueel een verwarming huren? Afhankelijk van de oppervlakten is het natuurlijk goed hier alvorens advies voor in te winnen over de beste keuze voor u en uw bedrijf. 

Laat uw werknemers niet in de kou staan en kies op tijd voor een goede oplossing!