21 oktober 2021

Gladiolen bollen kopen doe je gemakkelijk online

2 min read
gladiolen bollen

We leven in een tijd waarin een tripje naar de winkel niet zo makkelijk meer is. Gelukkig kun je ook een hoop online kopen. Zelfs alles dat je nodig hebt voor je tuin of balkon koop je simpelweg online bij een webshop. Bijvoorbeeld die gladiolen bollen die je zo graag wilde hebben dit jaar: bestel ze gewoon online!

Voordelen van gladiolen

gladiolen bollen

Het allerleukste van deze bijzondere bloem is dat de bloemen in allerlei kleuren bestaan. Je kunt je hele tuin vol zetten met een kleur maar je kunt natuurlijk ook combineren! Het is vooral heel leuk om de gladiolen door elkaar te zetten en zo een kleurexplosie te veroorzaken in je tuin. Wie wil dat nu niet?

Bekendheid

De bloemen zijn heel populair in Nederland. Het meest populair zijn ze misschien wel in de Gelderse stad Nijmegen. Daar vindt elk jaar de Nijmeegse vierdaagse plaats. De wandelaars die deze tocht uitlopen krijgen dan vaak gladiolen cadeau. Daar komt de Nederlandse bekendheid van deze bloemen vooral vandaan. 

gladiolen bollen

Gladiolen planten: dit moet je weten

Bloembollen kopen betekent dat jij de bloemen helemaal zelf kunt kweken vanaf dat ze jong zijn. Dat is leuk maar ook ingewikkeld dus je hebt er wat info voor nodig. Allereerst de standplaats. Gladiolen hebben heel veel licht nodig, combineer met borderplanten die lager blijven. Plant de knollen vanaf half april in groepjes van 3 tot 5 stuks op een diepte van zo’n 10 centimeter, dan verdrogen ze niet zo snel. Het best zet je gladiolen ieder jaar op een ander stukje grond vanwege droogrot, een hardnekkige bodemschimmel waartegen geen resistentie bestaat.