Geen categorie

Glasvezelbehang, glasvliesbehang, renovlies of toch vliesbehang? De verschillen op een rijtje!

Je bent er eindelijk over uit. Het is tijd om de muren in huis eens flink aan te pakken. En voor die klus wil je graag gaan behangen. Bij het behangen van een muur denken we al gauw aan het decoreren van de muren met opvallende prints en/of felle kleuren. Maar wist je dat bepaalde behangsoorten niet voor decoratief gebruik worden ingezet, maar om muren te verstevigen en scheuren te verbergen? Hierbij kun je zowel glasvezelbehang, renovlies als glasvliesbehang gebruiken. Maar wat zijn de verschillen? En welk soort gebruik je voor welke situatie? 

Renovlies 


Renovlies heeft een geheel andere structuur dan glasvezelbehang of glasvlies behang. Dit komt er met name door omdat er geheel andere materialen worden gebruikt. Bij renovlies wordt er gebruik gemaakt van een combinatie van papier met vezels. Het behang beschermt de muur tegen scheurvorming en maakt er weer een glad geheel van. Na het repareren van de scheuren geniet je van geheel egale en stevige muren. 

Sinds kort is er ook een nieuwe mogelijkheid met betrekking tot renovlies. Renovlies behang met een open structuur is gerealiseerd door een bedrijf wat ruim 20 jaar ervaring heeft met glasvezelbehang. Dit behang is geschikt om over net aangebracht stucwerk aan te brengen. Dit is met name voor pas gestucte muren of nieuwbouwwoningen geschikt. Door de open structuur van het renovlies kan het vocht alsnog weg, waardoor mogelijke scheuren in de toekomst worden voorkomen. 

Glasvliesbehang 

Het verschil tussen glasvliesbehang en glasvezelbehang is vaak niet geheel duidelijk. Dit heeft er met name mee te maken dat beide soorten uit glasvezel bestaan. Het belangrijkste verschil is dat dit bij glasvezelbehang gewoven is, maar bij glasvliesbehang niet. Ook glasvliesbehang wordt gebruikt voor het egaliseren van de muren en is overschilderbaar na afloop. Glasvliesbehang is wel iets minder dik en stootvaster dan glasvezelbehang.

Glasvezelbehang 

Wat is glasvezelbehang precies? Glasvezelbehang wordt gemaakt uit gewoven glasweefsel. Dit zorgt voor een zeer bijzondere structuur. Bovendien is het een zeer sterk materiaal. Het is over het algemeen een stuk stootvaster en dikker dan glasvlies behang. Bovendien is glasweefsel ook een stuk gemakkelijker te verwijderen. 

Glasvezelbehang is overschilderbaar en wordt voornamelijk gebruikt om de muren te egaliseren. Vergelijk het maar eens met stucwerk. Nadat de muren zijn geëgaliseerd, kunnen de muren in de gewenste kleur worden geschilderd of met een speciaal dessin behang worden gedecoreerd. Glasvezelbehang kan zelf worden aangebracht, maar meestal wordt geadviseerd om het uit te besteden. Wanneer je kiest voor glasvezelbehang uitbesteden, weet je immers dat dit op de juiste manier wordt gedaan. En hoef je enkel nog te genieten van een prachtig resultaat. 

Muren behangen met vliesbehang 

Vliesbehang is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. En dat is zeker niet zonder reden. Want dit veelzijdige materiaal biedt talloze mogelijkheden. Het is ontzettend sterk, stootvast en krimpt niet. Bovendien is het in verschillende dessins en kleuren verkrijgbaar, waardoor je dit behang geheel naar wens en eigen smaak kunt aanpassen. 

Het grootste voordeel van vliesbehang is dat het eenvoudig is aan te brengen op iedere wand. Je hebt weinig nodig. Zelfs geen plaktafel, want de lijm kan rechtstreeks worden aangebracht op de wand. Dat maakt behangen eenvoudiger én leuker dan ooit. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *