26 november 2021

Goede balkon hekwerken

2 min read

Balkon hekwerken zijn er in alle soorten en maten. Balkon hekwerken worden ook voor veel verschillende toepassingen gebruikt.

Balkon hekwerken aan huizen

Wat te denken van balkon hekwerken aan huizen. Die zien we natuurlijk heel veel. Ik vind ze zelf prachtig aan die grote herenhuizen. Vaak zit er dan een mooi sierlijk hekwerk om het balkon. Maar ook bij de kleinere balkons kun je mooie balkon hekwerken maken. Ook in kleinere afmetingen qua hekwerk kun je mooie sierlijke vormen maken.

Balkon hekwerken in de horeca

In de grote discotheken en danscafés zie je ook vaak balkons. Bij deze zaken staan er soms wel honderden mensen op zo’n balkon. Dan moet in eerste instantie de complete constructie goed en veilig zijn natuurlijk. Maar ook het hekwerk dat er om heen zit moet dan goed en degelijk gemonteerd zijn. Bij hordes met mensen die ook nog eens goed aan de alcohol zitten wordt er natuurlijk wat af geouwehoerd. Je wilt dan niet meemaken dat er iemand al hossend van zo’n balkon naar beneden valt. Maar ik zie bij discotheken vaak de mooiste balkon hekwerken om de grote balkons zitten. Mooie sierlijke lijnen van staal die voor de afscherming met de afgrond zorgen zeg maar. Maar ook aan de kleur is vaak gedacht. Het hekwerk is soms heel chique gekleurd in een gouden of paarse tint. Soms is het heel modern of hip gekleurd met veel blauw, groen en rood. Als we het hebben over een horeca zaak waar over het algemeen vrouwelijke gasten komen, dan zal de kleur roze wellicht veel terug komen.

Waarborg de veiligheid

Maar zoals hierboven al genoemd worden balkon hekwerken in eerste instantie geplaatst voor de veiligheid. Eerst kijken naar de veiligheid. Daarna kun je bepalen in welke vorm en in welke kleuren of dat je de constructie wilt hebben. Als je een horecazaak hebt en je wilt een balkon met hekwerk plaatsen, kijk dan goed naar de Arbo regels die gelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *