Verf webwinkel logo
Wonen

Goedkope Wijzonol verf

Wijzonol verf is een goedkope oplossing om zelf te gaan verven. Je hebt natuurlijk de verven van Sigma en Sikkens, maar deze zijn hartstikke duur. Wijzonol is een goedkoop alternatief met bijna dezelfde kwaliteit. De verven die Wijzonol verkoopt zijn gewone verf, muurverf en lakverf. Bij iedere klus is er een andere verf die gebruikt kan worden. Soms is het handig om bijvoorbeeld lak te gebruiken in combinatie met andere verf. 

Latex en muurverf

Waarvoor gebruik je welke verf

Veel mensen denken vaak dat een lak of grondverf onnodig is en dat alleen verven ook genoeg is. Je gebruikt de lak om een bepaald materiaal voor te behandelen. Dit kan je doen met grondverf. Deze  Wijzonol verf zorgt ervoor dat het in alle nerven en kieren gaat zitten bij hout. Bij metaal zorgt deze verf ervoor dat een ander soort verf makkelijk kan hechten aan het metaal. Je hoeft niet altijd grondverf te gebruiken alleen als een muur nog niet eerder geschilderd is. De lak gebruik je om de gegronde oppervlakken netjes af te werken. Een beitsmiddel gebruik je om als allerlaatste de muur te beschermen tegen vanalles. De muur is door de beits beter beschermd tegen krassen en vlekken.  

Welke soorten verf zijn er

Wijzonol verf verkoopt verf op waterbasis en terpentinebasis. Tussen deze 2 zit echter maar een klein verschil. Veel van de primers kan je gebruiken om zowel binnen als buiten schoon te maken. De 3 materialen waar je het makkelijkst op kan schilderen zijn: Hout, metaal, kunststof en steen. Op deze materialen hecht de verf erg goed waardoor je een strak resultaat krijgt. Om metaal af te werken is er nog een speciale industrielak. Bij deze lak kan je kiezen tussen een matlak, zijdeglans, halfglans of hoogglans. Deze lak is voor binnen als buiten.