21 oktober 2021

Heeft u oud ijzer in Veenendaal?

2 min read

Ook het oud ijzer in Veenendaal kan worden opgehaald door Chris Struijk. Maar u kunt het ook zelf bij hem bezorgen. Het bedrijf van Chris Struijk, gespecialiseerd in het ophalen, afvoeren, verwerken en recyclen van uw oud ijzer en metalen heeft al meer dan 65 jaar ervaring in dit vak. Ze weten als geen ander wat er allemaal voor nodig is om al het oud ijzer en metaal veilig en milieubewust te verwijderen. Of u nu wel of niet geïnteresseerd bent in het milieu, u zult er tegenwoordig niet meer aan kunnen ontsnappen. Steeds meer mensen veranderen drastisch of in kleine stapjes hun leven te veranderen in een poging om ook hun bijdrage aan een beter milieu te leveren. Of ze nu thuis recyclen, kopen bij detailhandelaren met een sterk milieubeleid of gewoon bezuinigen op chemicaliën in een poging tot een gezonder bestaan, het lijkt erop dat het milieu niet meer weg te denken is in ons dagelijkse leven. En dat is maar goed ook. We hebben immers maar één wereld, laten we daar alsjeblieft wat zuiniger mee omgaan.

Oud ijzer in Veenendaal verzamelen zeker een goed uitgangspunt

Naast het verzamelen van oud ijzer in Veenendaal is recyclen van goederen door het gescheiden in te leveren een goede manier om milieubewuster te worden. Daarnaast kiezen we graag voor biologische producten in plaats van producten die vol zitten met pesticiden. Ook bedrijven zijn milieubewuster dan ooit tevoren, niet alleen vanwege de wetgeving, maar ook omdat het de consument iets kan schelen. Een van de manieren waarop bedrijven worden aangemoedigd om hun verantwoordelijkheden te helpen verbeteren is door hun oud ijzer te verzamelen in een grote container die door de professionals van Chris Struijk op het bedrijfsterrein kan worden neergezet. Zodra er voldoende is verzameld, kan er met één telefoontje al het verzamelde oude ijzer worden opgehaald en een nieuwe container worden neergezet.

Redenen voor inzamelen oud ijzer

Oud ijzer en metaal kan worden gesmolten en hergebruikt in verschillende industrieën en voor meerdere doeleinden. Dit vermindert de noodzaak om nieuw metaal te creëren dat milieu-intensief is.

De afvalproducten die ontstaan bij het maken van metaal zijn allemaal slecht voor het milieu. Hergebruik van metaal vermindert de productie van deze afvalstoffen.

Bij de productie van metaal ontstaan giftige dampen. Door hergebruik in plaats van meer te maken, verminderen we de hoeveelheid vervuiling die wordt geproduceerd.