27 november 2021

Het voordeel van een kunststof vloer

2 min read
pvc vloer

Een pvc vloer is een stijlvol en betaalbaar alternatief voor bijvoorbeeld een houten of een keramische vloer. Als u op zoek bent naar een kunststof vloer, dan heeft u de keuze uit vele kleuren en patronen, waaronder visgraat of Hongaarse punt vloeren. Daarnaast is er nog de keuze tussen klik laminaat of tegels. Voor elke kamer is er wel een geschikte combinatie te vinden met een unieke uitstraling.

Er zijn vele andere voordelen te benoemen om te kiezen voor een vloer gemaakt van pvc, waaronder houdbaarheid en duurzaamheid. De vloeren gaan lang mee en zijn milieuvriendelijk, omdat pvc opnieuw gebruikt kan worden als reststof.

pvc vloer

Een ander aspect waarom mensen graag kiezen voor dit type vloeren is het eenvoudige onderhoud. De vloeren zijn gemakkelijk schoon te houden, door te stofzuigen en te dweilen zonder reinigingsmiddelen. Het onderhouden met reinigingsmiddelen is uiteraard ook mogelijk, want pvc is namelijk goed bestand tegen zeep, vet en olie.

Deze vloeren zijn ook zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming. De vloer kan goed tegen warmte en ‘leeft’ goed mee met de verschillende temperaturen. Beschadigingen door het uitzetten van de vloer zullen bij een kunststof vloer niet voorkomen.

Mocht er onverhoopt toch schade ontstaan aan één of meerdere delen van de vloer dan zijn deze delen los te vervangen. Dit wordt ook als een groot voordeel gezien voor de pvc vloer ten opzichte van veel andere soorten vloeren, waarbij waarschijnlijk de hele vloer vervangen moet worden.

Een ander groot voordeel van pvc vloeren is dat deze geluiddempend werken. Pvc is namelijk niet poreus, waardoor geluid beter worden geïsoleerd. Vloeren van dit materiaal zijn daarom erg populair bij woningen met tussenverdiepingen.

Kortom een vloer van pvc is duurzaam, betaalbaar en pakt uw ruimte op een moderne manier aan. De vloeren gaan lang mee, zijn onderhoudsvriendelijk en makkelijk te vervangen als er onverhoopt toch beschadigingen optreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *