Geen categorie

Hoe groot wordt jouw olijfboom?

Olijfbomen zijn schitterende versieringen voor de tuin. Met de juiste verzorging heb je er tientallen jaren plezier van. Een olijfboom groeit traag, maar kan erg groot worden. Deze stille kracht is een ware toevoeging aan jouw groene tuin. Lees meer over onze olijfboom groot en hoe groot ze kunnen worden.

Een olijfboom groot?

Een olijfboom kun je aanschaffen in verschillende soorten en maten, Het geslacht Olea telt 20 soorten. De olijfbomen die verkocht worden voor in de Nederlandse tuin heet Olea europea, de meest gangbare soort. Je kunt een exemplaar aanschaffen van 80 centimeter hoog of een grote boom die al ruim 2 meter hoog is – het is maar net waar je naar op zoek bent en wat goed past in jouw tuin. Een olijfboom kan wel erg groot worden. Met de juiste verzorging kan jouw olijfboom groot namelijk wel 8 tot 9 meter hoog worden!

Hoe verzorg je een olijfboom groot?

Over het algemeen zijn olijfbomen eenvoudig te verzorgen. Je kunt jouw nieuwe olijfboom groot zowel in een pot laten groeien als in de volle grond zetten. Belangrijk is dat nieuwe olijfbomen met een kleine kluit voldoende water krijgen. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, anders gaan de wortels rotten en kan de olijfboom doodgaan. Ook een te droge kluit is niet goed. Krullende bladeren zijn een teken van te veel water.

Is een olijfboom groot winterhard?

Olijfbomen zijn sterke bomen die veel kunnen hebben. Ze houden van zon, dus je kunt ze prima op een plek zetten waar ze de halve of zelfs hele dag volle zon vangen. Het klimaat in Nederland is zeer geschikt om olijfbomen te houden. Temperaturen vanaf 5 graden zijn geen enkel probleem. Maar, gaat het vriezen of komt de temperatuur toch onder de 5 graden? Dan doe je er goed aan om jouw olijfboom groot tijdelijk binnen te zetten óf goed te beschermen tegen de kou.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *