Wonen

Hoe hoog hang je een zwevend tv meubel op?

Je leest dit waarschijnlijk omdat je graag een zwevend tv meubel wilt aanschaffen of er al een hebt gekocht. Een zwevend tv meubel is heel erg mooi en is een strakke afwerking voor in je huiskamer. Maar het is wel van belang dat je hem goed ophangt, anders heb je er niks aan. In dit artikel zullen we je enkele tips geven bij het ophangen van een zwevend tv meubel, omdat veel mensen hier toch nog de fout mee ingaan.

De ideale kijkhoogte bepalen

Allereerst is het belangrijk dat je de ideale kijkhoogte bepaald. Dit kan van een aantal factoren afhangen. Waar je natuurlijk rekening mee moet houden is. Je eigen lengte. De hoogte van je bank. De afstand ten opzichte van de tv en of je liever zittend of liggend televisie kijkt.

Bedenk goed waar de tv komt

Het is natuurlijk mogelijk om je televisie precies bovenop je tv meubel te zetten, maar er het is ook nog mogelijk om je televisie aan de muur te monteren. Als je dit doet zit je wel met de kabel, want waar gaan die heen? Kabels zijn vaak de reden dat mensen een tv toch niet aan de muur laten hangen, want je zou dan genoodzaakt zijn om een kabelgoot in je muur te frezen als je het op een goede manier wilt wegwerken. 

Dit zijn allemaal dingen waar je over na moet denken en de hoogte van je zwevende tv meubel zullen bepalen. Hopelijk kom je er uit en hangen je tv en meubel snel op de goede plek!
Bron: https://www.tv-kast.nl/