21 oktober 2021

Hoe kies je een geschikte verkoopmakelaar in Rotterdam?

2 min read

De huizenkrapte eist zijn tol. Huizen worden steeds duurder en worden niet meer betaalbaar voor starters. De meester starters kiezen er daarom voor om te gaan huren. Zoals je weet is dit weggegooid geld maar het zit er helaas niet anders meer op. Daarom is het verstandig om goed te oriënteren of er in deze markt kansen voor jou zijn. Zowel op aankoop als op verkoop gebied. Als je dan toch van plan bent om jouw woning te verkopen dan geven we je een aantal tips om een geschikte verkoopmakelaar in Rotterdam te vinden.

Echt Rotterdams

Een verkoopmakelaar in Rotterdam weet jou als geen ander meer te vertellen over de mogelijkheden binnen de stad. Daarnaast hoor je ook alle onmogelijkheden. Ben je namelijk van plan om binnen Rotterdam weer eens huis te kopen dan sta je voor een uitdaging. Tenzij je een flink spaarbedrag hebt opgebouwd. Kies daarom voor een echte Rotterdamse verkoopmakelaar die de stad door en door kent. Er zitten ook makelaars bij die buiten Rotterdam vallen maar wel hier en daar een adresje hebben.

Vergelijk de prijzen

Aan het eind van jouw verkoopproces staat de makelaar klaar om zijn loon naar werken te ontvangen. Voor jou is het belangrijk om te weten dat verkoopmakelaars allerlei verschillende prijzen hanteren. De een biedt een totaalpakket en bij de ander zie je wat je betaald voor de makelaar en wat de kosten zijn voor de fotograaf. Hou er rekening mee dat de makelaars zelf altijd een fotograaf inhuren en dat je hier zelf geen inspraak in hebt. Ze hebben een vaste manier van werken welke de fotograaf ondertussen door en door kent.

Eerst verkopen en dan kopen?

Tegenwoordig is het misschien wel slimmer om eerst een aankoop te realiseren voordat je jouw huis gaat verkopen. De verkoop lukt in de meeste gevallen toch wel terwijl de aankoop een tijdje op zich kan wachten. Denk goed na over jouw strategie!