Verschillende afmetingen
Geen categorie

Hoe kies je het juiste dekbed?

Om heerlijk te kunnen slapen, is het belangrijk dat je bed comfortabel is. Iedereen heeft een goede nachtrust nodig om goed te kunnen functioneren elke dag. Op een bed horen kussens en een fijn dekbed. Het is van belang dat je een goed dekbed hebt. Dit bevordert namelijk je nachtrust. Het fijne aan dekbedden is dat je verschillende soorten dekbedden hebt. Ben je benieuwd hoe je een juist dekbed kiest? Lees dan snel verder voor een aantal tips.

Warm of koud?

De eerste tip is om te kijken naar jezelf. Hiermee wordt bedoeld dat het belangrijk is dat je goed van jezelf weet of je het vaak warm of koud hebt tijdens het slapen. Er bestaan namelijk een aantal warmteklassen waar je uit kan kiezen voor een dekbed. Het zou zonde zijn om een warm dekbed te kopen terwijl je het zelf altijd heel warm hebt in bed. Heb je een partner met een andere voorkeur? Dan kan je er altijd voor kiezen om twee losse dekbedden te kopen.

De warmteklassen gaan dus van warm naar koel. De eerste warmteklasse is bedoeld voor wanneer je het heel erg koud hebt. Dat kan komen door je lichaam, maar bijvoorbeeld ook door het feit dat je huis minder goed geïsoleerd is. Warmteklasse vier is voor de zomer wanneer het eigenlijk veel te warm is voor een deken. Dit dekbed is dan lekker licht en perfect voor de zomer.

De binnenkant van een dekbed

Een dekbed wordt gevuld door materiaal en daar bestaan verschillende materialen voor. Het is belangrijk om een materiaal te kiezen die goed bij je past. Zo heb je een dons dekbed dat heel licht is. Het dekbed isoleert erg goed waardoor je het sneller warm hebt in bed. Een donzen dekbed is alleen iets aan de prijzige kant, maar je krijgt er wel echt kwaliteit voor terug.

Naast een donzen dekbed kiezen mensen vaak voor een synthetisch dekbed. Een synthetisch dekbed is erg makkelijk schoon te maken, omdat je het dekbed in de wasmachine kan wassen. Vergeleken met een donzen dekbed is een synthetisch dekbed beter voor de portemonnee. Een synthetisch dekbed is hiernaast antiallergeen.

Niet te groot, niet te klein

Het is naast de warmteklasse en de vulling belangrijk om de juiste maat te kiezen voor je dekbed. Zo moet het niet te groot zijn, maar ook zeker niet te klein. De grootte van je dekbed is eigenlijk afhankelijk van de grootte van je bed. De meest voorkomende grootte van een dekbed is 200 bij 200 centimeter. Dit past goed op bedden die tussen de 120 en 160 bij 200 centimeter zijn.

Wanneer je een te groot dekbed kiest, heb je kans dat je niet heel lekker kan bewegen. Het dekbed neemt dan gewoon iets te veel ruimte in. Denk dus goed na bij het kiezen van een dekbed. Vergeet niet ook leuke kussens aan te schaffen voor op je bed. Zo ziet het er gezellig uit en kan je genieten van een goede nachtrust. Dit heeft namelijk iedereen nodig.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *