Wonen

Interieur tips

Van het uitwerken van welke verf het beste werkt in verschillende kamers en verlichtings opties tot waar meubels moeten worden geplaatst – er zijn zoveel elementen om rekening mee te houden. Dan worden de tips van een interieurontwerper van onschatbare waarde.

Grootte van het meubilair

Beslis over de meubels die je in je kamer wilt. Denk aan schaal, in een grote kamer heb je een grote bank en voetenbank nodig. De meeste ontwerpers raden aan dat zelfs kleine kamers één groot statement stuk moeten hebben, zelfs als het een hoofdeinde in een slaapkamer is. Een balans van grote en kleine stukjes zorgt voor een aantrekkelijke leefruimte. Om je interieur uniek te maken kan je statement stuk ook een stalen deur zijn of stalen taatsdeuren. Deze zijn ook ideaal voor een industrieel interieur.

Verschillende afmetingen

Bestel retourneerbare monsters

Als je eenmaal je keuze hebt gemaakt is het een goed idee om een aantal monsters of testers te bestellen die je kan retourneren na gebruik. Het gaat om een halve meter stof die het beste over ruggetjes van stoelen gedrapeerd en vastgepind kunnen worden of materialen van bestaande gordijnen en jaloezieën. De test zal zien of je nog steeds tevreden bent met hen na een paar dagen. Dit is ook een geweldige manier om te zien hoe stoffen er tegen de verfkleuren uitzien.

Vergeet niet: meten is de sleutel

Beslissingstijd gebeurt wanneer je je ramen meet. Zorg ervoor dat je de juiste metingen hebt voordat je zelfs maar nadenkt over het bestellen van jaloezieën of gordijnen in bepaalde kamers.

Laatste puntjes op de i zetten

Lampenkappen, tapijten, kussens, schilderijen en planten kunnen allemaal een enorm verschil maken, maar zijn soms moeilijk te kiezen totdat je de muren hebt geschilderd of behangen en gordijnen opgehangen hebt. Zelfs de kleuren op de stekels van boeken op een boekenplank, een deken op de achterkant van de bank, of keramiek in een keuken, tafelkleden, creëren mogelijkheden voor accenten van kleur.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *