Wonen

Jouw beste vloer van 2021

De vloer in jouw woning is van groot belang voor de look en feel die je woning heeft. Het is dan ook belangrijk om een vloer in jouw woning te plaatsen die past bij jouw voorkeuren en daarnaast bij het gewenste interieur. Er zijn tegenwoordig tal van vloeren te verkrijgen en dit maakt het keuzeproces niet makkelijker. De drie meest gangbare vloeren zijn de houten vloer, de laminaatvloer en de PVC-vloer. Omdat het keuzeproces rondom vloeren erg lastig is vertellen we je in deze blog de belangrijkste voor-en nadelen van de verschillende vloeren.

Houten vloer

De houten vloer is de meest traditionele vloer die er is. De vloer is volledig gemaakt van natuurlijke materialen en zal daarom ook de meest natuurlijke uitstraling hebben van de vloeren. Hier zul je echter wel voor betalen! De houten vloer is duurder in aanschaf en kost daarnaast veel meer geld in onderhoud. De houten vloer wordt vanwege haar natuurlijke uitstraling als de mooiste vloer gezien, maar hier betaal je dus ook behoorlijk voor! 

Laminaatvloer

De laminaatvloer heeft eind vorige eeuw en begin vorige eeuw de Nederlandse woonkamers overgenomen. De laminaatvloer is gemaakt van niet-natuurlijke stoffen en is daardoor spotgoedkoop en vereist bijna geen onderhoud! De vloer is echter wel beduidend minder mooi dan de houten vloer. Een mooie optie wat betreft een laminaatvloer is een vloer van Meister Laminaat. Deze vloer heeft ondanks de niet-natuurlijke stoffen waarvan deze geproduceerd is een behoorlijk natuurlijke uitstraling! Het grootste nadeel van laminaat ten opzichte van de PVC-vloer is dat er onder de laminaatvloer geen vloerverwarming kan worden geplaatst.

PVC-vloer

De PVC-vloer is de modernste optie in de categorie vloeren. We kunnen PVC zien als het volwassen broertje van laminaat. De PVC-vloer is net als de laminaatvloer gemaakt van niet-natuurlijke materialen maar door de evolutie van de materialen is deze vloer bijvoorbeeld wel geschikt voor vloerverwarming. Een vloer van Moduleo PVC heeft over het algemeen alles wat je kunt wensen. Het enige nadeel van PVC ten opzichte van laminaat is het prijskaartje dat eraan hangt. Waar de laminaatvloer veruit het goedkoopst is, is de PVC-vloer een stukje duurder. Je krijgt hier echter dus wel veel voor terug!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *