kunststof gevelbekleding
Wonen

Kunststof gevelbekleding: dit moet je weten

Gevelbekleding zorgt voor een unieke uitstraling van je woning of gebouw. Daarnaast verbergt gevelbekleding de oude gevel op een snelle en budgetvriendelijke manier. Ook zorgt het voor een betere isolatie van je pand. Gevelbekleding is in verschillende materialen verkrijgbaar, van hout en kunststof tot plastic. Steeds vaker kiest men voor kunststof gevelbekleding. Kunststof gevelbekleding biedt dan ook veel voordelen.

kunststof gevelbekleding

Heel weinig onderhoud

Een belangrijk voordeel van kunststof gevelbekleding is het minimale onderhoud. Schoonmaken met een sop, een doekje of een milde waterstraal is vaak al meer dan genoeg. Dit is overigens wel belangrijk voor het behoud van je gevel en voor de uitstraling van de gevelbekleding. Je wil dat de gevel er optimaal uit blijft zien natuurlijk. 

Geen schilderwerk

Anders dan bij houten gevelbekleding, hoeft het kunststof niet geschilderd te worden. Ook lakken of op een andere manier bewerken van de kunststof gevelpanelen is overbodig. Doordat je de panelen in elke gewenste kleur kunt bestellen, heb je ook altijd direct de uitstraling die je wil hebben. Dat is nog een van de voordelen van kunststof gevelbekleding: elke kleur is mogelijk en je hoeft er niet eens voor te verven! 

kunststof gevelbekleding

Monteren is simpel

Kunststof is een licht materiaal. Het is veel minder zwaar dan bijvoorbeeld een gevelbekleding van hout. Monteren en bevestigen van kunststof panelen is dan ook een stuk eenvoudiger dan het monteren van de houten versie van de gevelpanelen. Een derde voordeel is dus dat het monteren vrij simpel is en niet in alle gevallen hoeft te gebeuren door een professioneel bouwbedrijf. Je kunt dit wellicht ook zelf.