Wonen

Lees dit voordat je je tapijttegels gaat leggen

Tapijttegels kunnen een goede uitkomst bieden als je op zoek bent naar een vloerbedekking voor een goede prijs. Je kunt eigenlijk heel veel kanten op, dus is er altijd wel iets te vinden wat past bij jouw woonsituatie. Misschien wel het belangrijkste is dat je je vloerbedekking relatief eenvoudig kunt leggen. Wil je dit gaan doen, lees dan eerste de onderstaande tips om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

De voorbereiding

Allereerst is het belangrijk om je vloer, waar je de tegels op wilt leggen, goed voor te bereiden. Het belangrijkste is eigenlijk dat de vloer egaal is en hard. Het is dus niet handig om de tegels op een reeds bestaand tapijt te leggen. Deze zal je er dan eerst uit moeten halen. Zorg er daarnaast voor dat de vloer schoon is om de tegels zo goed mogelijk te kunnen laten hechten.

Het gereedschap

Er zijn een paar gereedschappen die je zeker nodig gaat hebben als je gaat beginnen met de klus. Als je aan de randen werkt zal je de tegels op maat moeten maken. Maar om te weten hoeveel er van een tegel af moet is een liniaal erg handig en natuurlijk een potlood om de tegel af te tekenen. Vervolgens zal je de tegel op maat moeten snijden. Hiervoor heb je een stanleymes nodig. Let er wel op dat een standaard stanleymes niet sterk genoeg zal zijn. Gebruik er daarom eentje die voor zwaar gebruik geschikt is. 

Het leggen van de tegels

Vervolgens kun je beginnen met het leggen van de tegels. Het is het makkelijkst om in een hoek te beginnen en van daaruit verder te werken. Het liefst neem je een hoek die perfect haaks ligt, maar dit is natuurlijk niet altijd het geval. Je kunt eerst de tegel passend maken en vervolgens plak je hem vast. De randen zijn het moeilijk, omdat deze vaak op maat gemaakt moeten worden, maar voor de rest kun je meters maken.
Bron: www.magic-carpets.nl