Wonen

Lekker slapen met Polydaun

Wist je dat je slaap een van de meest belangrijke factoren is als het op je gezondheid aankomt? Hoe goed je ook eet, beweegt, en hoe stressloos je ook leeft – als je niet goed of niet voldoende slaapt zul je je niet goed voelen. Je slaap is essentieel voor je fysieke én mentale welzijn omdat je lichaam zich herstelt tijdens je slaap, maar ook omdat het tot rust komt. Je verwerkt alles wat je die dag hebt gezien in dromen, je geest wordt als het ware ge-reset zodat je de volgende ochtend weer met een schone lei – en een beter humeur – aan een nieuwe dag kunt beginnen. Wanneer je te laat naar bed gaat als je vroeg op moet, tussendoor vaak wakker wordt of op onregelmatige tijden naar bed gaat, weet je lichaam nooit wanneer het op zo'n herstel kan rekenen, wat je al snel aan je gezondheid zult merken. 

Ritme is belangrijk!

Het belangrijkste als het op slapen aankomt is een vast ritme. Elke avond op het zelfde moment naar bed en elke ochtend op het zelfde moment de wekker. Misschien een uurtje speling in de weekeinden, maar over het algemeen is het altijd het beste om een vast ritme aan te houden. Daarnaast is het belangrijk dat je dit ritme goed leert kennen, want ook de tijden kunnen een hoop verschil maken. Afhankelijk van jouw natuurlijke slaapcyclus kan het bijvoorbeeld zijn dat je veel uitgeruster wakker wordt als je juist elke dag een uurtje eerder op staat of een uurtje later gaat slapen. Het is namelijk belangrijk dat je op het juiste moment van die cyclus wakker wordt; dan voel je je het beste na een nachtje slapen. 

Comfort

Maar wat nou als je wel een goed slaapritme wil ontwikkelen, maar het niet lukt? Als je uren ligt te woelen elke avond en je geen oog dicht doet, is het misschien een idee om jezelf wat meer slaapcomfort te gunnen. Vaak koopt men gewoon een bed met een fijn matras maar word er vervolgens een standaard kussen en dekbed overheen gegooid. Dit kan je slaap sterk beinvloeden. Afhankelijk van de positie waarin jij slaapt kun je je kussen en dekbed juist goed aanpakken, zodat je goed in slaap kunt komen en je lichaam de hele nacht goed ligt. Voor de beste hoofdkussens, dekbedden en lakens ga je natuurlijk naar Polydaun. Al tientallen jaren de expert als het om slapen gaat, duurzaam en verantwoord, maar bovenal: comfortabel!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *