27 november 2021

Nieuwe kozijnen aanleggen? Waar moet ik op letten.

2 min read

Wil jij weten waar je op moet letten bij de aanleg van nieuwe kozijnen? In dit blogartikel probeer ik zo kort maar krachtig uitleg te geven omtrent de aanleg van nieuwe kozijnen. Veel leesplezier!

Hoe vind je de juiste afmeting?

De juiste afmeting van het kozijn is belangrijk. Het is belangrijk om een expert te laten meten, omdat hij of zij vrijwel de juiste technologieën gebruikt bij de meting. Één millimeter kan cruciaal zijn bij de aanleg van het kozijn. Er wordt vaak geadviseerd om altijd één millimeter bij de lengte, breedte en hoogte van het kozijn toe te voegen. Dit is een bewuste keuze, omdat de machines in de fabrieken altijd een foutmarge van tien procent hebben. Tevens is het belangrijk om iets grotere te bestellen, omdat een te grote kozijnen makkelijker aanpasbaar is ten opzichte van een te kleine kozijn. De deskundigheid van de aanbieder is cruciaal van belang tijdens het procedure.

Water proof

Waterslag van aluminium is één van de belangrijkste aspect omtrent een goed werkend kozijn. Waterslagen, oftewel raamdorpels genoemd zijn gevelonderdelen die voorkomen dat regenwater direct op de onderliggende gevel loopt. Relatief gezien regent het vaak in Nederland. Het is dus belangrijk dat de waterslag van goed materiaal is gemaakt. Er zijn verschillende soorten materialen beschikbaar, maar ik adviseer om een aanbieder te vinden die met aluminium waterslagen werkt. Één van de voordelen van aluminium waterslagen is: ze zijn functioneel (zorgen dat water en vuil buiten de gevel blijven), esthetische waarde met een mooie afgewerkte indruk van het kozijn.

Vond je dit artikel nuttig en begrijp je nu meer het belang van goede waterslagen? Ik adviseer om het aanbod van Comhan  te bekijken. Comhan is een producerende groothandel op het gebied van aluminium platen, aluminium profielen en slimme aluminium systemen.