18 januari 2022

Onderhoudsvriendelijke vloerafwerking nodig? Ga voor PVC!

2 min read
PVC kliktegels

Als je op een bepaalde plek in je woning of in je bedrijfspand nog een vloerafwerking nodig hebt, en je prefereert dat deze vloer praktisch en onderhoudsvriendelijk is, dan vormen PVC kliktegels al snel een interessante optie. Via een handig kliksysteem kun je deze in ieder geval vrij eenvoudig zelf installeren op je vloer. Een duimstok en een decoupeerzaag is het enige dat je hiervoor nodig hebt. Lijm of iets dergelijks wordt hier dus niet bij gebruikt. 

PVC kliktegels

Voordelen PVC als vloermateriaal

Wanneer je gaat voor PVC kliktegels als vloerafwerking, dan zul je op het gebied van onderhoud in elk geval een goede keuze maken. Ze zijn bovendien erg slijtvast. Sterker nog, bij tegels van PVC is het bijna onmogelijk dat deze breken bij normaal huiselijk gebruik. Ook met de bestendigheid tegen vocht zit het wel goed met PVC kliktegels, iets wat ook bijdraagt aan de slijtvastheid van dit product. Daarnaast kunnen deze tegels met een gerust hart zwaar beladen worden, gaat er een geluidsdempend effect van uit en is uitglijden over deze tegels nagenoeg onmogelijk. Tegels van PVC zijn tenslotte verkrijgbaar in tal van verschillende kleuren en stijlen.

PVC kliktegels

Wat te doen met een bestaande vloer?

Wanneer je de vloer van een bedrijfspand of een woning wenst te vervangen, dan is het verwijderen en afvoeren van de bestaande vloer altijd weer een pijnpunt. Wanneer je echter gaat voor een vloer van PVC kliktegels, dan ga je dit probleem handig uit de weg. Deze tegels kun je namelijk heel gemakkelijk over bestaande vloeren heen leggen. En, zoals gezegd, dit is relatief simpel om zelf te doen. Mooi meegenomen is vervolgens ook dat je deze kliktegelvloer naderhand ook weer mee kunt verhuizen.