Ovastgoed
Wonen

Op woningjacht? Vergroot je kansen met een aankoopmakelaar

Wanneer je anno 2021 op woningjacht bent in Nederland, dan weet je er ongetwijfeld alles van: het valt bepaald niet mee om ertussen te komen. Of je nu een woning wilt kopen in Den Haag of ergens diep in de provincie, in nagenoeg alle prijsklassen van zowat alle woningtypen stijgen de prijzen en is het aanbod klein vergelijken bij de vraag. Het is dan ook geen verrassing dat mensen besluiten de hulp van een aankoopmakelaar in te zetten bij hun zoektocht. Een belangrijke reden om dit te doen is de vermeende grotere kans om überhaupt woningen te kunnen bezichtigen, en vervolgens dus mogelijk ook om er een te kopen. Twee andere relevante voordelen van vastgoedmakelaars bij je zoektocht en aanschaf worden hieronder beschreven.

Ovastgoed

Verdenking of ontdekking van gebreken

Makelaars hebben uiteraard een schat aan ervaring als het gaat om het verkopen of aankopen van woningen. Zij weten dan ook precies hoe bepaalde woningen moeten zijn. Hierdoor voelen ze ook al snel of er iets mis is met een woning die door jou wordt bezichtigd. Bij zo’n verdenking kun je vervolgens besluiten een bouwkundige inspectie te laten uitvoeren. Brengt deze inspectie inderdaad problemen aan het licht, dan kun je óf besluiten de woning niet te kopen, óf je biedt een lager bedrag dan je voorheen in gedachten had.

Voordeel bij onderhandelingen

Als je uiteindelijk een of meerdere woningen hebt bekeken en je wilt een bod uitbrengen op een woning, dan begint mogelijk een onderhandeltraject. In deze fase is het dat een aankoopmakelaar zich moet onderscheiden. Het geld dat je immers in de makelaar hebt geïnvesteerd zou nu terugverdiend kunnen worden, iets wat een makelaar enorm veel goodwill kan opleveren. Welnu, de kans is groot dat dit ook daadwerkelijk lukt, want makelaar staan dikwijls bekend als uitstekende onderhandelaars.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *