18 januari 2022

Starter op de woningmarkt? Lees onze tips!

2 min read

Onderzoek het gebied

Dit is waarschijnlijk het belangrijkste om te weten voordat je je handtekening zet. Doe je onderzoek naar de omgeving, naar de school waar je kind naartoe gaat en natuurlijk naar de woningmarkt. Je wilt weten voor welke woningen in de buurt er verkocht worden en welke woningen er in de toekomst verkocht zullen worden.

Prijzen vergelijken

Je wilt er zeker van zijn dat het huis dat je koopt ook daadwerkelijk binnen je budget valt. De beste manier om dit te doen is door twee vergelijkbare woningen met elkaar te vergelijken. Zo kun je hun uiterste verkoopdata controleren en weet je ook hoeveel het kost om te verbouwen als dat nodig is.

Je budget bepalen

Je budget is je belangrijkste hulpmiddel om je droomhuis te vinden. Als je het droomhuis wilt, moet je bereid zijn ervoor te betalen. Schat in hoeveel je je kunt veroorloven voor een hypotheek, belastingen, verzekering, onderhoud en reparaties.

Plan vooruit

Je moet weten wanneer je gaat verhuizen om in aanmerking te komen voor de hypotheeklening. Je alvast sparen voor de aankoop en de hypotheek. Maak dus een tijdlijn, en bekijk hoe je planning er de komende tijd uit gaat zien, tot de koop van je woning.

Maak een wensenlijst

Veel huizenkopers stellen het maken van een lijstje uit. Neem de tijd om een lijstje te maken van de functies en voorwerpen die je in een huis wilt hebben en de eventuele upgrades die je wilt hebben. Zo kun je uiteindelijk makkelijker keuzes maken.

Laat een bouwkundige keuring uitvoeren

Laat ook een bouwkundige keuring uitvoeren om er zeker van te zijn dat er geen structurele problemen zijn met het huis en dat het in goede staat verkeert. Het is een goed idee om de woning te laten inspecteren door een erkende aannemer die bekend is met de omgeving waarin u koopt.

Bron: https://www.seivda.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *