schilders aan het werk
Verbouwen

Tips voor het bouwen van een nieuw huis of verbouwen

Hier zijn een aantal algemene planning tips om te verbouwen (Bron: Schneider Electric)

  • Ten eerste, is het belangrijk om aan te denken hoeveel werk het gaat zijn om te beoordelen hoe lang het werk gaat duren. Wanneer je een vrij duidelijk idee hebt van hoe lang het gaat duren kan je beter de tijd verdubbelen! Je hebt dit waarschijnlijk al eerder gehoord, maar het is waar. Deze dingen duren altijd langer dan je zou denken. En het is waar.
  • Een ander ding om jezelf op voor te bereiden tijdens een renovatie …. wonen in een bouwplaats is moeilijk! Eten, het gevoel hebben alsof je altijd huisgenoten hebt en op je tenen rond moet lopen en daarnaast ook de kinderen moet bezighouden en uit gevaarlijke situaties moet houden. En dan hebben we het nog niet eens over de felle LED bouwlampen die vroeg in de ochtend al schijnen om het werk voort te laten zetten. Het is allemaal ongemakkelijk en er zijn lastige dingen, in overvloed. Of je gaat tijdelijk verhuizen… maar dat is ook moeilijk en je moet vaak de bouwplaats bezoeken om ervoor te zorgen dat alles op schema ligt.
  • Als je een nieuw huis bouwt, zal het klaar zijn van de buitenkant voor maanden alvorens het binnenland ook klaar is. Het trimmen en afmaken van het werk kost tijd. Heel veel tijd. 
  • Hier is een van de belangrijkste tips voor het bouwen van een nieuw huis of het plannen van een renovatie, je zult altijd wensen dat iets anders was. Geen ruimte hebben of een krap budget hebben, waardoor je alles wat je op je laatste staat niet kan veroorloven is normaal. Vooral als Pinterest je zoveel geweldige ideeën blijft laten zien waar je niet zonder mee kan.
  • Hoeveel onderhoud hebben de materialen/apparaten nodig die je uitgekozen hebt? Plan voor de hoeveelheid onderhoud die je aankunt. Bijvoorbeeld, baksteen vereist zeer weinig onderhoud, maar geschilderde gevelbekleding moet worden gewassen en opnieuw geschilderd worden van tijd tot tijd. En een bevlekte voordeur vereist vaker onderhoud dan een geschilderde. Verf is beter bestand tegen vervagen en barsten. 
Latex en muurverf

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *