Geen categorie

Tips voor het maken van een eigen schutting

Je ziet vaak dat huizen die een eigen tuin hebben, hier een schutting omheen hebben staan. Hiermee creëer je toch een eigen plekje en heb je nog redelijk wat privacy. Hiernaast is een schutting ook een belangrijk onderdeel van de tuin, aangezien je hier je tuin ook sfeer mee geeft en het de uitstraling compleet maakt. Daarom maken veel mensen graag een eigen schutting, zodat ze zelf kunnen bepalen hoe deze eruit moet komen te zien. Maar hoe pak je dit precies aan? Je leest het hier!

Voorbereiding

Voordat je een schutting gaat maken, is het goed om eerst wat zaken goed uit te denken. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je je buren inlicht over de schutting. Zij moeten hier namelijk ook tegenaan kijken en daarom is het goed om dit in samenspraak te doen, zodat zij het er ook mee eens zijn. Hiernaast is het verstandig om te controleren of je geen vergunningen nodig hebt en hoe hoog de schutting mag worden. Zo bestaan er gemeentelijke richtlijnen voor het plaatsen van een schutting.

Inkopen doen

Als je eenmaal weet wat voor schutting je gaat plaatsen, is het tijd om inkopen te doen. Voor de meeste tuinschermen, wordt gebruik gemaakt van een goede kwaliteit hout. Deze kun je kopen bij een bouwmarkt of op internet. Zo zijn er speciale webshops die gespecialiseerd zijn in het verkopen van hout voor schuttingen.

Schutting in elkaar zetten

Voor de schutting maken zijn er een aantal stapjes die je kunt volgen. Ten eerste is het goed om eerst de palen in de grond te bevestigen waar de schutting tegenaan moet komen. Vervolgens kun je de planken tegen elkaar monteren en deze aan de onderkant stevig maken door middel van het plaatsen van een verticale balk. Zorg ervoor dat je alles goed uitmeet en dat je zeker weet dat de schutting recht staat.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *