Wonen

Tips voor het vinden van jouw ideale bedrijfspand

Het kan soms een hele zoektocht zijn, het vinden van het ideale bedrijfspand. Want waar moet je nu precies op letten? Er zijn veel zaken waar je als ondernemer rekening mee moet houden. Dit kan soms best voelen als een dilemma, want stel je vindt een pand, hoe weet je dan of deze ook geschikt is voor jouw situatie? Dit hangt natuurlijk ook af van het type bedrijf dat je hebt en of je van plan bent om meerdere mensen in dienst te nemen of niet. In dit artikel geven wij jou graag een aantal tips voor het vinden van jouw ideale bedrijfspand.

Wat mag het kosten?

De eerste en daarmee de belangrijkste stap is het maken van een budgetbegroting. Wat kun je uitgeven en wat zijn extra kosten die mogelijk nog erbij komen? Houd altijd rekening met wat extra speling, in het geval er onverwachte verrassingen om de hoek komen kijken. De kosten hangen af van de locatie, grootte en of het een huur- of kooppand is.  

Aan welke eisen moet een bedrijfspand voldoen?

Waarschijnlijk heb je voor jezelf al een redelijk beeld gevormd over hoe jouw ideale bedrijfspand eruit moet komen te zien. Hiernaast is het handig om je te verdiepen in de wettelijke eisen van een bedrijfspand, zoals brandveiligheid of eisen met betrekking tot energieverbruik. Ben je van plan om personeel in dienst te nemen of veel klanten te ontvangen op kantoor? Houd er dan rekening mee dat het bedrijfspand op een gunstige plek ligt wat betreft openbaar vervoer en dat er voldoende parkeergelegenheden zijn.

Vraag advies aan een makelaar

Om ervoor te zorgen dat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet, kun je overwegen om een bedrijfsmakelaar in te schakelen. Zij kunnen je precies vertellen waar geschikte bedrijfspanden staan, die voldoen aan jouw wensenplaatje. Hiernaast nemen zij een hoop zorgen uit handen, waardoor jij tijd hebt om je bedrijf op te starten of draaiende te houden.