Totaaltegel
Wonen

Totaaltegel: waar je elk soort tegelvloer kunt vinden

Je houdt van een warm, zacht interieur? Dan heb je niks aan een tegelvloer. Of toch wel? Bij Totaaltegel vind je eindeloos veel keuze in tegelvloeren. Er zijn zelfs tegelvloeren die passen bij jouw warme, zachte interieur.

Warme kleuren

Een tegelvloer is al lang niet meer altijd wit of zwart. Er zijn heel veel opties op het gebied van tegelvloeren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een tegelvloer van natuursteen. Natuursteen is in meerdere kleuren beschikbaar, waaronder heel warme, woestijnachtige kleuren. Zo past het goed bij jouw warme interieur.

terras tegels

Voordelen van tegelvloeren

Natuurlijk kun je gaan voor laminaat of parket of zelfs vloerbedekking, maar tegelvloeren mogen niet over het hoofd worden gezien. Ze hebben namelijk zoveel grote voordelen.

Allereerst is een tegelvloer onderhoudsarm. Het is oprecht een korte klus om deze vloer schoon te houden. In tegenstelling tot tapijt ben je er in een handomdraai klaar mee. De tegelvloer is daarom ook zeer geschikt voor mensen met huisdieren. Al die rondslingerende haren heb je zo opgeruimd.

Daarnaast is de tegelvloer duurzaam. Je hoeft een tegelvloer niet elke paar jaar te vervangen. Sterker nog, een goede tegelvloer kan heel lang meegaan. 

houten vloer leggen

Soorten vloeren

Er is niet maar een soort tegelvloer. Er zijn eindeloos veel materiaalkeuzes, afmetingen en soorten. De keramische vloer is bijvoorbeeld heel populair omdat deze krasbestendig is. Heb je kleine kinderen in huis? Dan is dit een perfecte vloer want ze zullen niet zomaar je vloer kunnen beschadigen.