27 november 2021

Voor- en nadelen van een stapelbed

2 min read
Stapelbed

Je twijfelt of je wel of niet een stapelbed voor je kind moet kopen. Sommige mensen beweren dat dit niet veilig is, maar je kind wil het heel graag én het bespaart ruimte. In dit artikel gaan wij in op de voor- en nadelen van een stapelbed, zodat de keuze voor jou makkelijker wordt.

Drie persoons stapelbed

Voordelen van stapelbedden

Het allergrootste voordeel van een stapelbed is wel de ruimtebesparing die het met zich mee brengt. Je maakt gebruik van de oppervlakte in de hoogte, waardoor het bed ook gemakkelijk in een kleine kamer past. Daarbij vinden kinderen het vaak ook leuk als ze slapen in een stapelbed. Zo kunnen er logees blijven slapen of kunnen ze gezellig met hun broertje of zusje op een kamer slapen.

Kies je voor een hoogslaper? Dan houd je onder het bed veel ruimte over die je kan gebruiken. Hier kun je bijvoorbeeld een studeerplek met computer van maken of je kunt hier een kast neerzetten. Kinderen vinden het vaak ook leuk om in een hoogslaper te slapen.

Stapelbed

Nadelen van stapelbedden

Helaas brengen stapelbedden ook nadelen met zich mee. Een stapelbed kan gevaarlijk zijn voor het kind dat boven slaapt. Het kind kan er tijdens de slaap uitrollen. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een stapelbed met een zijkant, zodat het kind er niet uit kan vallen. Zeker als je kind nog jong is wordt dit zeer sterk aan te raden.

Ook kan de ladder gevaarlijk zijn, zeker als het kind ‘s nachts het bed uitgaat om naar het toilet te gaan. Vaak zijn kinderen dan ook niet helemaal wakker, waardoor ze makkelijk van de ladder kunnen vallen. Let bij de aankoop daarom in ieder geval op of de ladder goed stevig is en neem geen stapelbed voor een heel jong kind.