Geen categorie

Waar let je op bij de aanschaf van een nieuw bed

Een nieuw bed betekent in de meeste gevallen een nieuwe matras. Met een bed wordt over het algemeen de bedombouw bedoeld. Een bedombouw gaat langer mee dan een matras. Koop je een bedombouw dan koop je daar apart de bedbodem en de matras(sen) bij. Voor een tweepersoonsbed betekent dat in de regel dat je twee bedbodems en twee matrassen moet aanschaffen. Kijk eens voor tweepersoonsbedden bij beddenwinkel-online.nl. Je kunt hier kiezen uit een groot aantal bedden ofwel bed ombouwen in verschillende modellen. Bepaal vooraf de maat van het bed dat je graag wilt hebben. Bedden zijn er in verschillende lengte en breedte maten. Bestel wel in dezelfde maten de bedbodems en het matras of de matrassen! Koop je een extra lang of breed bed dan moet je ook het beddengoed aanpassen.

Voor de aankoop van je nieuwe bed geven we je aan paar tips

Een nieuw bed kopen is lastiger dan je denkt. Want waar moet je op letten als je een bed gaat kopen? Welk matras is geschikt voor je? Welke bedbodem past het beste bij je matras en daarmee bij jou? Voor het vinden van een geschikt bed bepaal je eerst wat voor een ‘soort’ bed je wilt kopen. Zoek je een éénpersoonsbed, tweepersoonsbed, stapelbed of misschien wel een boxspring? Wanneer je weet hoe lang en hoe breed je bed moet en ook daadwerkelijk kan zijn kun je verder gaan met de zoektocht naar de juiste bedbodems en matrassen. Je kunt veel informatie vinden op internet, in beddenwinkels en door bij kennissen te vragen. Zijn de matrassen en de bedbodems nog goed dan is een nieuwe bedombouw voldoende, maar hou dan wel de maten in de gaten!

Welk matras geeft je een goede nachtrust?

Als het ‘soort’ bed is bepaald dan is het belangrijk om te bepalen welke matras geschikt is. 

De meeste matrassen zijn met pocketvering van traagschuim of koudschuim. Een boxspring bestaat uit een bedbodem met een matras waarop een tweede matras wordt gelegd. Welk soort matras geschikt is voor een goede nachtrust is van meerdere zaken afhankelijk zoals; je lengte, je gewicht en de manier waarop je slaapt. Ook is het belangrijk te weten of je;

  • Allergisch bent
  • Last hebt van je gewrichten
  • Het gauw koud of warm hebt

Wanneer je samen slaapt laat dan ook je partner deze vragen beantwoorden. Zo vind je voor beiden de ideale matras. Op internet kun jezelf, aan de hand van je antwoorden, vinden welke matras voor jou het meest geschikt is.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *