Verbouwen

Waarom is een garagedeur uitkiezen zo belangrijk?

Een garagedeur is van uiterst belang voor de uitstraling van jouw woning. Het is het vooraanzicht van je huis. Daarom is uitkiezen van de geschikte garagedeur die past bij de uitstraling van jouw huis een klus die zorgvuldig uitgevoerd moet worden.  

Wat voor garagedeur past bij mijn woning? 

De geschikte garagedeur is afhankelijk van het type huis. Een traditionele garagedeur past bij kleinere huizen, en leent zich perfect voor kleine nieuwbouwwoningen. De traditionele garagedeur kantelt naar voren als je hem opent, die je vervolgens naar het plafond schuift. Roldeuren zijn geschikte keuzes om de ruimte te minimaliseren in jouw garage. De roldeur is voorzien van een opbergkast, die volledig opgerold kan worden bij het openen van de roldeur. Handig als je veel spullen wilt opruimen ter hoogte van het plafond, zoals tuinstoelen, gereedschap of dozen.   

Deuren voor kleine garages 

Heb je een kleine garage en vind je een roldeur of traditionele garagedeur voor deze situatie iets te overdreven. Een openslaande deur is hier wellicht de juiste oplossing voor. Deze zijn eenvoudig te openen en onderhoudsarm. De kleine garagedeuren zijn uitstekend voor situaties als je snel de deur uit moet, met je fiets of een scooter. Je bent meteen buiten en het scheelt je een grote handeling bij een traditionele garagedeur, die je helemaal naar het plafond moet schuiven.  

Waar moet ik op letten? 

Het is belangrijk dat je naast de prijs-kwaliteitsverhouding, let op stabiliteit van de deur. Je wil niet dat de deur een niet eens een kleine windstoot kan verdragen. Doe ook informatie op over hoe de garagedeur geïsoleerd is, als dit niet het geval is, kan tocht snel doorslaan naar de gang of woonkamer. Een juiste deurisolatie bespaart je dus én energiekosten én de kans op tocht. Liever lui dan moe? Een elektrisch sluiting systeem is hier een geschikte oplossing voor. Als je de auto liever in de garage hebt staan, is dit een ideale oplossing om de deuren te openen, terwijl je de oprit op komt rijden. Als je een auto in de garage hebt staan, is veiligheid een belangrijke factor. Een infrarood veiligheidssysteem garandeert deze veiligheid.  

Garagedeuren op maat? 

Heb je een afwijkende deurmaat? In dit geval is het belangrijk een garagespecialist te benaderen die een garage op maat aanlevert. Zo kan zowel de breedte als de hoogte aangepast worden.  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *