18 januari 2022

Waarom uv-bestendige tyraps zo handig zijn

2 min read
uv-bestendige tyraps

Tie wraps zijn zondermeer een briljante uitvindingen. Deze simpele plastic bandjes bieden zeer veel mogelijkheden. Nagenoeg alles kan gerepareerd of bij elkaar gebonden worden. En dat voor een zeer schappelijke prijs. Toch zijn normale tie wraps niet helemaal perfect. Deze bandjes kunnen namelijk niet goed tegen de zon. Hierdoor is buitengebruik niet altijd een goed idee. Gelukkig is hier een oplossing voor bedacht, namelijk de uv-bestendige tyraps.

uv-bestendige tyraps

Normale tie wraps worden bros als ze voor langere tijd in aanraking komen met UV licht. Dit komt doordat het UV licht energie bevat. Deze energie wordt geabsorbeerd door het plastic van de tie wrap. Doordat de het plastic te veel energie bevat, worden de bindingen in het bandje langzaam afgebroken. Dit resulteert na een tijd in de zon in een bros en gedeeltelijk verbrijzelt bandje.

De uv-bestendige tyraps hebben een bepaald stofje in het plastic ingebouwd. Dit stofje absorbeert de energie uitgezonden door het licht. Hierdoor blijft het plastic beschermt en kan de tyrap zonder problemen buiten gebruikt worden.

Tie wraps buitenhuis zijn erg handig. Vooral op het balkon of in de tuin zijn er tal van situaties waarin tywraps de ideale oplossing zijn. Denk hier vooral aan object bevestigen aan hekken, rekken en schuttingen. Deze plekken liggen echter een groot deel van de dag in de volle zon. En het is niet gewenst dat het bandje na korte tijd al loslaat. Een lantaarn aan een schutting bevestigen met tie wraps is vele malen simpeler dan in de weer zijn met schroeven en een boormachine. Ook een plant bevestigen aan een stok is ideaal met tie wraps. Het bandje kan immers naar eigen keuze worden strakgetrokken. Ook kunnen planten gemakkelijk aan hekken en rekken worden bevestigd door middel van tie wraps. Kabels in de tuin kunnen ook bij elkaar worden gebonden met tie wraps.

Het gebruik van uv bestendige tyraps is dus vooral handig op plekken waar een groot gedeelte van de dag de zon schijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *