Monumentaal pand
Wonen

Wat doet een monumentenmakelaar precies?

Wie graag een monument wil kopen, doet er goed aan om een monumentenmakelaar in te schakelen. Deze makelaar kan je helpen bij:

  • de aankoop van een monument
  • de verkoop van een monument
  • de regels en wetten omtrent erfgoed
  • het onderhandelen en bepalen van prijzen

Monumenten zijn uniek

Wanneer je een monument wil aankopen of verkopen dan is het goed om te realiseren dat je met een zeer uniek pand te maken hebt. Een pand waar niet zomaar elke makelaar verstand van heeft. Want hoewel de woningen veel overeenkomsten kunnen hebben, is een monument toch echt iets anders dan een nieuwbouwwoning of een rijtjeshuis. Een makelaar met expertise kan jou helpen in je aankoop of verkoop, al is het alleen omdat ze weten wat er doorgaans wordt betaald voor monumenten en waar je de focus op moet leggen bij je verkoop. Het is absoluut een andere tak van sport en zo kun je het ook het beste behandelen. 

Monumentaal pand

Regels en wetten

Met name wanneer je een monument wil kopen dan ga je ongetwijfeld tegen zaken aanlopen waar andere kopers niet mee te maken krijgen. Want hoewel je een monument kunt kopen, mag je niet helemaal volledig zelf bepalen wat je ermee doet. Er zijn bijvoorbeeld soms regels over wat je wel en niet mag aanpassen. Daarvoor is die monumentenmakelaar dus heel handig. Deze persoon weet dat namelijk wel, en weet ook waar je verder op moet letten bij je aankoop. Want niets is vervelender dan na de koop een vervelend detail ontdekken waardoor je originele plannen niet door kunnen gaan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *