27 november 2021

Wat is een elektrisch verstelbaar bureau?

2 min read

Een elektrisch verstelbaar bureau is een bureau dat je gemakkelijk van hoogte kunt veranderen. Vaak zit er een knop aan de zijkant van het bureau waar je op kunt drukken om het bureau hoger of lager te zetten. Vaak zijn deze bureaus ook een zit sta bureau. Dat wil zeggen dat je achter het bureau kunt zitten en kunt staan, door hem van hoogte te veranderen kun je op beide manieren achter het bureau werken.

Waarom zou je een elektrisch verstelbaar bureauaanschaffen?

De elektrisch verstelbare bureaus zijn ideaal om snel te verstellen van hoogte. Bij een zit sta bureau is dit bijvoorbeeld erg handig, omdat je dan snel en gemakkelijk van houding kunt wisselen. Als je een baan hebt waarbij je veel achter een bureau moet werken is dit een goede optie. Het is namelijk goed voor je lichaam om regelmatig van houding te veranderen. Zo voorkom je op lange termijn lichamelijke klachten. Als je achter je bureau staat krijg je ook ruimte om wat te bewegen tijdens het werken, hierdoor kunnen je hersenen ook beter functioneren en kun je je ook beter concentreren op je werk. Ook kun je het bureau gemakkelijk op de juiste hoogte zetten voor jou lichaam.

Welke soorten zijn er en waar moet je op letten als je een elektrisch verstelbaar bureau aan gaat schaffen?

Er zijn natuurlijk verschillende soorten bureaus. Het is belangrijk om bij het aanschaffen van een nieuw bureau te kijken of het bureau op de juiste hoogte voor jou versteld kan worden. Vooral bij een zit sta bureau is dit van toepassing. Als het bureau op zijn hoogste gezet is moet je er goed achter kunnen staan. Het bureau moet dan niet te laag zijn anders ga je krom staan achter het bureau en dat is geen goede houding voor je rug. Je moet goed rechtop kunnen staan als je het bureau versteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *