glasvezelbehang
Geen categorie

Wat zijn de voordelen van glasvezelbehang?

Staat u op het punt te gaan verbouwen of heeft u zelfs een nieuwe woning gekocht die flink opgeknapt moet worden? Dan zullen de muren er niet aan ontkomen. Maar waar kies je dan voor? Weer de standaard witte verf of een behangetje? Of ga je ditmaal eens echt voor iets anders? Wij hebben in elk geval wel een suggestie: glasvezelbehang. Weleens van gehoord? In deze blog vertellen we je er alles over!

Wat is glasvezelbehang?

Glasvezelbehang is eigenlijk geen soortnaam voor een type behang. Onder de noemer glasvezelbehang vallen namelijk drie soorten behang: glasweefsel-, renovlies- en glasvliesbehang. Deze soorten behang kenmerken zich door de kleine glasvezels een sterk gaas vormen, doordat ze verweven en daarna samengeperst worden. Het is verkrijgbaar in verschillende motiefjes, waarvan ruitjes en een visgraatmotief de populairste zijn. Glasvezelbehang plak je op muren en plafonds.

De voordelen

Glasvezelbehang wordt de laatste jaren steeds populairder en dat is niet geheel zonder reden. Dit type muurbedekking is namelijk niet puur en alleen decoratief bedoeld, maar heeft ook op verschillende manieren praktische meerwaarde. We sommen de belangrijkste voordelen van glasvezelbehang hieronder op.

Glasvezelbehang is geluiddempend

Zeker in appartementen is het gebruik van glasvezelbehang sterk aan te bevelen. Het materiaal is namelijk geluiddempend. Dat wil dus zeggen dat jij geen geluidsoverlast veroorzaakt bij de buren, maar zij andersom van jou ook geen last zullen ervaren.

Glasvezelbehang scheelt je in energiekosten

De aankoopprijs van je glasvezelbehang heb je al gauw weer terugverdiend. Met dit type wandbedekking zorg je namelijk dat de warmte beter binnen blijft en kou van buiten geen kans maakt. Kortom: glasvezelbehang heeft een isolerende werking en daardoor hoef je minder te stoken.

Glasvezelbehang dient als bescherming

Ook zijn je muren zelf gebaat bij glasvezelbehang. Het materiaal heeft namelijk een beschermende werking. Door de stevige kwaliteit is het namelijk stootvast, wat de kans op beschadigde muren aanzienlijk verkleint. Bovendien hecht glasvezelbehang veel beter dan gewoon behang, waardoor het in het bijzonder voor oude muren, met een onregelmatige structuur, zeer geschikt is.

Glasvezelbehang is eenvoudig te bevestigen

Tot slot kun je glasvezelbehang eenvoudig zelf aanbrengen. Enerzijds dus doordat het zeer goed hecht, anderzijds doordat rollen glasvezelbehang relatief breed zijn. Je hebt de muur dus sneller vol dan met gewoon behang en dat is mooi meegenomen!