26 november 2021

Welke kosten komen er kijken bij een huis bouwen?

2 min read

Als je klaar bent met school en je hebt een baan gevonden, dan komt vaak het moment dat je op jezelf wilt wonen. Of dat nou alleen is of met een eventuele partner, dat kan allebei.

Aan het begin van je carrière heb je wellicht nog niet zoveel te besteden. Je bent immers net begonnen met werken en hebt nog niet veel kapitaal opgebouwd.

Het kan dan goed zijn dat je eerst een huurwoning gaat kiezen. Op deze manier hoef je nog niet gelijk een hoge hypotheek af te sluiten en kun je eerst een paar jaar sparen.

Deze tijd kun je natuurlijk ook goed gebruiken om rustig te bekijken wat voor soort huis je in de toekomst zou willen kopen. Ook de keuze van bouwen of een bestaande woning kopen komt dan vanzelf aan bod.

Kosten van een nieuwe woning bouwen

Stel je bent vijf jaar verder en wilt wel graag naar een grotere woning. Misschien omdat er kinderen in het spel zijn gekomen.

Je hebt samen met je partner de keuze gemaakt om zelf een huis te laten bouwen. Op die manier kun je het geheel wat meer naar jouw eigen smaak maken.

Maar wat kost een huis bouwen? Het laten bouwen van een huis? Dat hangt van veel aspecten af. Ten eerste is het bepalend wat voor soort model huis je wilt laten bouwen. En dan met name hoe groot dit model huis is. Als dit een groot en hoog herenhuis is, dan kost dit over het algemeen meer dan een gemiddelde woning met zo’n 250 kuub inhoud.

Hulp met het inschatten van de kosten

Voor het inschatten van de kosten bouwen huis zijn er verschillende hulpmiddelen aanwezig. Zo kan je het blogartikel op de website lezen die ingaat op de kosten van het bouwen van een huis. Kosten bouwen huis, als we dit toch eens tot op de laatste euro konden voorspellen. Dit is helaas niet mogelijk maar op bovengenoemde site hebben ze een handige checklist staan. En ze hebben een aantal vaste modellen woningen met het kostenplaatje bepaald. Dit geeft jou de nodige handvaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *