18 januari 2022

Welke vloer gaat het beste samen met vloerverwarming

2 min read

Een nieuwe vloer kiezen kan soms lastig, er is namelijk ontzettend veel keus. Zelfs wanneer je de vloer wilt combineren met vloerverwarming. In dit artikel vertel ik je welke vloer je het beste kan combineren met vloerverwarming. Lees je mee?

Keramische tegels

Vloerverwarming wordt vaak toegepast in nieuwe of gerenoveerde huizen. Om je huis zo duurzaam mogelijk te verwarmen combineer je je vloerverwarming met keramische tegels. Keramische tegels kunnen namelijk ontzettend goed warmte geleiden dus de warmte wordt over de hele vloer verdeeld en de tegels houden de warmte ook nog eens heel goed vast. Daarnaast zien keramische tegels er ook nog eens heel mooi en strak uit. Keramische tegels heb je in alle vormen, maten en looks. De beton look zien we de laatste tijd het meeste terug komen.

PVC Vloer

De PVC vloer is op dit moment ongekend populair. Ook deze soort vloeren kun je krijgen in allerlei soorten, maten en looks. Je ziet PVC vloeren vaak terug komen met een hout look. Een PVC vloer gaat ook prima samen met vloerverwarming. Tot slot heeft de PVC vloer ook het voordeel dat je het makkelijk schoon houdt.

Laminaat

Ook laminaat is goed te combineren met vloerverwarming. Laminaat heeft als voordeel dat het relatief goedkoop is. Wel moet je oppassen dat je juiste ondervloer kiest. Ook zul je te maken krijgen met enigszins verlies van warmte.

Conclusie

Een vloer van keramische tegels is verreweg de beste oplossing. Wil je een vloer met hout look, laat dan de laminaat vloer achterwegen en ga voor een PVC vloer.

Meer weten over keramische tegels, neem dan even een kijkje op: ceramicavloeren.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *